Tort cu iaurt, fructe de padure si ciocolata alba

de CristinaCriss in Torturi, 15 Apr 2014 | 43118 vizualizari

 

Cum postul este pe sfarsite, m-am gandit ca trebuie sa avem un desert bun pe masa de Paste...

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 9 linguri ulei
  • 300 g faina
  • o lingurita praf de copt
  • un praf sare
  • Pentru crema
  • 1200 ml smantana pentru frisca
  • 4 linguri zahar pudra
  • 300 g ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • 400 ml iaurt cu fructe de padure
  • 3 linguri dulceata coacaze negre
  • 50 g unt
  • 6 g gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu iaurt, fructe de padure si ciocolata alba:

Blat

Se bat albusurile spuma su praful de sare, apoi se adauga zaharul cate putin mixand la viteza mare.Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi cu telul se incorporeaza in spuma de albus, dupa care se adauga faina si praful de copt proaspat cernute.Turnam aiuatul in tava(dimensiuni 20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit 15 min. la 160 grade si 35 min. la 170 grade. Dupa racire se taie blatul in 3 foi.

Crema

Mai intai pregatim frisca din smantana si zahar pudra, apoi punem gelatina la hidratat in 4 linguri apa rece.

Intr-un vas, pe baie de apa turnam frisca lichida, untul, ciocolata rupta in bucati si fierbem pana cand aceasta se topeste complet. Tragem vasul de pe foc si  adaugam gelatina hidratata, apoi lasam sa se raceasca la temperatura camerei. Cu ajutorul unui tel incorporam iaurtul, dulceata si 2/3 din frisca.


Asamblare

Tapetam tava in care am copt blatul cu folie alimentara si turnam 1/3 crema, asezam o foaie de blat insiropat, 1/3 crema, blat, 1/3 crema si iar blat. Acoperim cu folie, tinem la rece pana a doua zi cand rasturnam tortul pe platou si-l ornam cu frisca ramasa si fructe de padure. Rezulta un tort de aproximativ 3 kg.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca nu vreti sa folositi iaurt cu fructe, puteti opta pentru cel natural cu 3% grasimi si mai adaugati 2 linguri de dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu iaurt, fructe de padure si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu visine