Tort cu glazura fiarta 7 minute

de papabundetot in Torturi, 16 Iun 2013 | 3207 vizualizari

 

Pentru ca imi place mult postul TV Paprika,m-am uitat in una din serile trecute la o emisiune a unui domn care face niste minunatii de torturi si prajituri si cand il privesti,asa nu ai cum sa nu vrei sa incerci si tu acasa,asa ca pentru ca m-a atras foarte tare glazura asta “fiarta 7 minute” am zis sa incerc si eu poate ma ajuta sa ma decid ce tort imi fac de ziua mea . Recunosc ca blatul…nu mi-a placut (o sa scriu reteta dar nu va recomand,mai bine faceti dupa o reteta de pandispan,pe care o gasiti tot aici pe blogul meu).

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 2 oua+2 galbenusuri
  • 200 ml ulei
  • 2 cani faina
  • 200 gr zahar tos
  • 2-3 plicuri zahar vanilat
  • 2 praf de copt (plicuri)
  • eu am pus si esenta de visine
  • Pentru crema:
  • 1 cutie 250 gr branza Ricotta (de la Lidl)
  • 200 gr unt
  • zahar pudra dupa gust
  • Glazura:
  • 2 albusuri de ou,
  • putina sare
  • 200 gr zahar pudra
  • o lingura de miere de albine (in reteta bucatarul a folosit sirop de porumb dar…eu nu stiu sa fie la noi asa ceva).
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu glazura fiarta 7 minute:

Blat:

Albusurile se bat spuma,apoi se adauga cate un galbenus, pe rand, zaharul, uleiul, faina amestecata cu praful de copt, zaharul vanilat si esenta si se pune aluatul la copt intr-o tava tapetata cu faina sau…cu hartie de copt, eu folosesc FINO pentru ca mi se pare cea mai buna alegere. Am copt aluatul in cuptor cam 35-40 minute, apoi l-am lasat sa se raceasca pe balcon si m-am ocupat de crema in acest timp.

Crema

Se amesteca untul cu branza ricotta si cu zaharul pudra (eu am amestecat cu mixerul) pana cand se formeaza o crema omogena. Intre timp blatul s-a racit, l-am taiat in 2 buc si am adaugat la mijloc crema si l-am dat la rece pana cand m-am ocupat de glazura 

Glazura:

Am pus o oala cu apa la foc (pentru a face aburi), cand a inceput sa fiarba, am pus ingredientele de mai sus intr-un castron de inox, am pus castronul deasupra aburilor si am amestecat cu mixerul cam 5 minute …nu chiar 7 pana cand s-a facut o glazura care statea asa cum o asezai. Am scos tortul din frigider si am pus glazura pe el…am aruncat pe el si cativa fulgi de nuca de cocos si am decorat cu capsune.

A fost bun…dar nu faceti blatul dupa reteta de mai sus…mie nu mi-a placut…a iesit parca prea uscat si dens,as fi vrut ceva mai pufos.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu glazura fiarta 7 minute" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Primavara -Minodora