Pentru ca imi place mult postul TV Paprika,m-am uitat in una din serile trecute la o emisiune a unui domn care face niste minunatii de torturi si prajituri si cand il privesti,asa nu ai cum sa nu vrei sa incerci si tu acasa,asa ca pentru ca m-a atras foarte tare glazura asta “fiarta 7 minute” am zis sa incerc si eu poate ma ajuta sa ma decid ce tort imi fac de ziua mea . Recunosc ca blatul…nu mi-a placut (o sa scriu reteta dar nu va recomand,mai bine faceti dupa o reteta de pandispan,pe care o gasiti tot aici pe blogul meu).
Blat:
Albusurile se bat spuma,apoi se adauga cate un galbenus, pe rand, zaharul, uleiul, faina amestecata cu praful de copt, zaharul vanilat si esenta si se pune aluatul la copt intr-o tava tapetata cu faina sau…cu hartie de copt, eu folosesc FINO pentru ca mi se pare cea mai buna alegere. Am copt aluatul in cuptor cam 35-40 minute, apoi l-am lasat sa se raceasca pe balcon si m-am ocupat de crema in acest timp.
Crema
Se amesteca untul cu branza ricotta si cu zaharul pudra (eu am amestecat cu mixerul) pana cand se formeaza o crema omogena. Intre timp blatul s-a racit, l-am taiat in 2 buc si am adaugat la mijloc crema si l-am dat la rece pana cand m-am ocupat de glazura
Glazura:
Am pus o oala cu apa la foc (pentru a face aburi), cand a inceput sa fiarba, am pus ingredientele de mai sus intr-un castron de inox, am pus castronul deasupra aburilor si am amestecat cu mixerul cam 5 minute …nu chiar 7 pana cand s-a facut o glazura care statea asa cum o asezai. Am scos tortul din frigider si am pus glazura pe el…am aruncat pe el si cativa fulgi de nuca de cocos si am decorat cu capsune.
A fost bun…dar nu faceti blatul dupa reteta de mai sus…mie nu mi-a placut…a iesit parca prea uscat si dens,as fi vrut ceva mai pufos.
Pofta mare!