Tort festiv

de sabiradu in Torturi, 22 Mar 2011 | 5826 vizualizari

 

Un deliciu pentru iubitorii de ciocolata

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua
  • 8 linguri de faina
  • 3 linguri de cacao
  • 8 linguri de zahar
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri de ulei
  • 1 esenta rom
  • Crema :
  • 3 plicuri crema de ciocolata din comert
  • 750 ml lapte
  • 4 sau 5 linguri de zahar
  • 1 cutie ciocolata tartinabila de 300 ml
  • o jumatate de plic de gelatina inmuiata in 1 lingura de apa calda
  • Sirop
  • 1 cana de zahar se pune pe foc cand se topeste adaugam 1 lingura margarina, o sa iasa un sirop caramel, apoi adaugam 400 ml apa. Blatul trebuie sa fie insiropat bine
  • Glazura :
  • 300 g ciocolata menaj
  • 100 ml frisca lichida se pun pe foc pana se topeste ciocolata, calda o turnam pe tort si o nivelam frumos
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort festiv:

Se separa ouale, se bate albusul spuma tare impreuna cu zaharul, se adauga galbenusurile frecate impreuna cu uleiul si apoi faina amestecata cu cacao si praful de copt. Faina se cerne impreuna cu cacoa si praful de copt si se amesteca usor in compozitie. Se coace blatul si apoi, rece, se taie in 3 felii.

Facem crema dupa instructiunile de pe plic, apoi o mixam impreuna cu ciocolata tartinabila inmuiata putin la microunde sau in apa calda, apoi adaugam gelatina incalzita.

Punem o parte din blat in tava in care l-am copt, il insiropam, apoi punem ½ din crema, al doilea blat, insiropam, punem restul de crema si al treilea blat. Putem opri 2 linguri de crema pentru margini. Lasam tortul la rece pentru circa 4 ore.

Coacem nuca sau alune nesarate, le tocam si imbracam marginea tortului. Turnam glazura, o lasam sa se raceasca si apoi facem 3 trandafirasi din frisca

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort festiv" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (15)

mamaieelena 1

23.03.2011, 07:26

buuuuunn si acest tort

sabiradu 1

23.03.2011, 11:25

Va multumesc,eu sunt mai mult adepta valiniei si a diplomatului,dar daca e la cerere ma conformez .

adry88 1

02.06.2011, 16:55

arata bestial

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si nuca ~nr. 100~