Tort cu ganache ciocolatos

de mimmi in Torturi, 18 Feb 2013 | 6721 vizualizari

 

Un tort facut special pentru ziua de nastere a tatalui meu :)

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 8 oua
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri pline cu cacao

Ingrediente ganache alb:

  • 300 g ciocolata alba
  • 300 ml frisca lichida
  • Ingrediente ganache negru:
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 250 ml frisca lichida

Ciocolata pentru glazura + esenta de rom

Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ganache ciocolatos:

Pentru blat,separam ouale. Galbenusurile le frecam spuma cu zaharul si cacaoa. Batem albusurile cu un praf de sare si le adaugam peste galbenusuri,cernem faina impreuna cu praful de copt si amestecam cu dosul unei linguri,de jos in sus,incet pentru a nu se lasa albusul. Turnam compozitia intr-o tava de copt unsa cu ulei si tapetata cu faina si coacem blatul cca 40 de minute,pana trece testul cu scobitoarea. Il lasam la racit.

Pentru ganache alb,rupem ciocolata bucati si o punem intr-o craticioara cu 200 ml frisca lichida. Amestecam pana se topeste ciocolata,insa aveti grija sa nu fiarba frisca! Lasam crema pana s-a racit complet(timp in care se si intareste) dupa care o mixam cu 100 ml frisca batuta.

Facem un sirop din apa calduta,zahar si esenta de rom dupa gust. Taiem blatul in 3 felii. Insiropam fiecare felie,pe cate o felie de tort,intindem cremele de mai sus.

Glazuram si ornam dupa bunul plac.

Pofta Buna!  

TIPS-URI

1

Ganache-ul negru il preparam dupa cel alb,insa la final mixam numai cu 50 ml frisca batuta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ganache ciocolatos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Diplomat