Un tort facut special pentru ziua de nastere a tatalui meu :)
Ingrediente blat:
Ingrediente ganache alb:
Ciocolata pentru glazura + esenta de rom
Pentru blat,separam ouale. Galbenusurile le frecam spuma cu zaharul si cacaoa. Batem albusurile cu un praf de sare si le adaugam peste galbenusuri,cernem faina impreuna cu praful de copt si amestecam cu dosul unei linguri,de jos in sus,incet pentru a nu se lasa albusul. Turnam compozitia intr-o tava de copt unsa cu ulei si tapetata cu faina si coacem blatul cca 40 de minute,pana trece testul cu scobitoarea. Il lasam la racit.
Pentru ganache alb,rupem ciocolata bucati si o punem intr-o craticioara cu 200 ml frisca lichida. Amestecam pana se topeste ciocolata,insa aveti grija sa nu fiarba frisca! Lasam crema pana s-a racit complet(timp in care se si intareste) dupa care o mixam cu 100 ml frisca batuta.
Facem un sirop din apa calduta,zahar si esenta de rom dupa gust. Taiem blatul in 3 felii. Insiropam fiecare felie,pe cate o felie de tort,intindem cremele de mai sus.
Glazuram si ornam dupa bunul plac.
Pofta Buna!
1
Ganache-ul negru il preparam dupa cel alb,insa la final mixam numai cu 50 ml frisca batuta.