Tort cu ganache ciocolatos

de mimmi in Torturi, 18 Feb 2013 | 6699 vizualizari

 

Un tort facut special pentru ziua de nastere a tatalui meu :)

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 8 oua
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri pline cu cacao

Ingrediente ganache alb:

  • 300 g ciocolata alba
  • 300 ml frisca lichida
  • Ingrediente ganache negru:
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 250 ml frisca lichida

Ciocolata pentru glazura + esenta de rom

Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ganache ciocolatos:

Pentru blat,separam ouale. Galbenusurile le frecam spuma cu zaharul si cacaoa. Batem albusurile cu un praf de sare si le adaugam peste galbenusuri,cernem faina impreuna cu praful de copt si amestecam cu dosul unei linguri,de jos in sus,incet pentru a nu se lasa albusul. Turnam compozitia intr-o tava de copt unsa cu ulei si tapetata cu faina si coacem blatul cca 40 de minute,pana trece testul cu scobitoarea. Il lasam la racit.

Pentru ganache alb,rupem ciocolata bucati si o punem intr-o craticioara cu 200 ml frisca lichida. Amestecam pana se topeste ciocolata,insa aveti grija sa nu fiarba frisca! Lasam crema pana s-a racit complet(timp in care se si intareste) dupa care o mixam cu 100 ml frisca batuta.

Facem un sirop din apa calduta,zahar si esenta de rom dupa gust. Taiem blatul in 3 felii. Insiropam fiecare felie,pe cate o felie de tort,intindem cremele de mai sus.

Glazuram si ornam dupa bunul plac.

Pofta Buna!  

TIPS-URI

1

Ganache-ul negru il preparam dupa cel alb,insa la final mixam numai cu 50 ml frisca batuta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ganache ciocolatos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu jeleu de afine si crema cu mascarpone