Am facut acest tort la implinirea varstei de 33 ani a Danutei. A avut succes .
Blatul
Batem albusurile cu praful de sare si zaharul , amestecam cu galbenusurile , faina si praful de copt .
Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia , introducem in cuptorul preancalzit la 180 de grade pentru 30 de minute .
Facem testul cu scobitoarea si lasam blatul la racit in tava pe urma il taiem in doua .
Intre timp facem budinca conform instructiunilor de pe plic , lasam la racit .
Batem frisca .
250 grame frisca batuta o amestecam cu budinca racita .
Punem gelatina la innmuiat si o incalzim putin apoi turnam peste budinca amestecata cu frisca .
Intr-o tava cu peretii inalti asezam compozitia de mai sus , 4 felii de ananas , jumate blatul insiropat cu compotul de ananas si fructele taiate cubulete , apoi cealalta jumatate de blat .
Invelim cu folia si dam la frigider pana a doua zi .
Rasturnam tortul pe o tava , scoatem folia .
Ornam cu frisca cele 250 gr. frisca batuta
Este racoros si bun tortuletul .
1
Se pot folosi orice fructe de sezon sau din compot .