No comment
Capsunile le spalam bine in mai multe ape,le scoatem coditele,la taiem felii subtiri sau cubulete,le punem intr-o strecura,presaram 2 ling.zahar pe ele si le lasam 10-15 min
Piersicile le oparim cateva secunde,le decojim,le scoatem samburii,le taiem cubulete,punem 2 ling.zahar si le lasam 10-15 min.
Crema de capsuni:
Gelatina o punem la hidratat in 50 ml lapte.
Intr-o craticioara,amestecam bine galbenusurile cu zaharul ,laptele, amidonul, punem la foc mic,amestecam incontinuu,pana compozitia are consistenta unei budinci.
In timpul asta,incalzim gelatina pe aburi,pana se dizolva si o adaugam in budinca.
Dam crema la rece ,dar aveti grija sa nu se intareasca.
Intre timp facem piureul de capsuni cu blenderul si il adaugam peste budinca racita,impreuna cu bucatile de capsuni si esenta de vanilie.
Batem frisca bine(daca nu se bate bine puneti o jumatate de plic cu intaritor de frisca)si incorporam cu grija amestecul de budinca cu capsuni.
Punem folie transparenta intr-o forma de tort sau o tava si asezam cat mai artistic,capsunile si piersicile taiate in feliute subtiri.
Peste ,punem crema de capsuni,o nivelam si asezam deasupra ei un strat de biscuiti,inmuiati in siropul ramas de la capsuni si piersici.
Peste biscuiti punem crema de piersici,pe care o facem la fel ca cea de capsuni,dar mai adaugam si lingura de dulceata de coaja de portocale(obtional)
Inmuiem piscoturile in siropul de capsuni si piersici(daca nu va ajunge,puteti sa le inmuiati in lapte)le punem peste crema de piersici,acoperim cu folie si dam la rece, pana a doua zi.
A doua zi,dam folia deoparte,punem un platou peste piscoturi,intoarcem forma,scoatem tortul din ea,indepartam folia,taiem si servim.
Pofta buna!!!!
1
puteti folosi mai multa frisca....eu atata am avut,300 gr.
2
eu l-am lasat 5 ore in frigider si s-a intarit ff bine