Tort cu frisca si portocale

de Mihaela11_jo in Torturi, 19 Ian 2013 | 13058 vizualizari

 

Am profitat de cateva zile cu zapada in care nu am putut sa ajung la cabinet si mi-am facut 2 torturi de casa pentru ziua mea; decorul este mai " de criza" , deoarece a trebuit sa ma descurc cu ce aveam acasa.
Reteta este de la cumnata mea Pia, care m-a invatat sa fac torturi cu creme pe baza de gelatina.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 8 oua
  • 8 linguri de faina
  • 8 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de la o portocala
  • coaja rasa si zeama de la o lamaie
  • Pentru crema
  • 250 ml lapte
  • 30 g gelatina
  • 5 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 500 ml frisca lichida
  • 5-6 portocale
  • Coaja rasa de la o portocala
  • 2 linguri de zahar pentru batut frisca
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca si portocale:

Blatul

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare;se adauga treptat zaharul si se bate pana se obtine o bezea lucioasa.

Se adauga restul ingredientelor; se pune intr-o forma cu diametrul de 26 cm.

Se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade cca 45 de minute sau pana trece proba cu scobitoarea.

Se scoate pe un gratar de bucatarie si se lasa la racit.

Se taie in 2 jumatati.

Crema

Gelatina de dizolva in laptele caldut si se lasa la frigider de seara pana dimineata.

Galbenusurile se amesteca cu 250 g de zahar , se adauga gelatin dizolvata in lapte si se incalzesc la foc mic pana s-a dizolvat complet gelatina

Dupa ce s-a racit putin se adauga frisca batuta cu 2 linguri de zahar, coaja rasa de la o portocala si portocalele ramase de la ornate , taiate in bucatele mici.

Pregatirea tortului

Portocalele se curata de coaja si se feliaza.

Se tapeteaza cu feliile de portocale vasul in care vrem sa pregatim tortul.

Eu folosesc un vas de pyrex deoarece ii da tortului o forma piramidala.

Se pune un strat de crema peste portocale, avand grija sa o intindem si pe peretii laterali captusiti cu feliile de porocale.

Se pune primul blat, apoi crema si al doilea blat.

Se pune si pe al doilea blat un strat subtire de crema.

Se acopera cu folie transparenta si se lasa la frigider pana a doua zi.

Se scoate din frigider, se lasa cateva minute si se rastoarna pe un platou.

Se decoreaza dupa gust.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Pentru un plus de aspect se pot folosi alternativ felii de portocale obisnuite si portocale cu miez rosu.

2

Se pot folosi in loc de blat si piscoturi de sampanie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca si portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort pentru Denis