Tort cu ciocolata alba

de laylalala in Torturi, 11 Mai 2011 | 6445 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 3 oua
  • 100 gr zahar
  • 50 gr unt, topit
  • 50 ml lapte
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 80 gr faina
  • 50 gr cacao pudra
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema
  • 500 ml frisca lichida
  • 400 gr ciocolata alba, topita si racita usor
  • 100 gr coji de portocale confiate, tocate
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata alba:

Incinge cuptorul la 180°C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava rotunda de aprox.18 cm diametru.

Bate ouale cu zaharul pana isi maresc volumul. Incorporeaza untul topit urmat de lapte si esenta de rom. Intr-un  vas amesteca ingredientele uscate apoi incorporeaza-le in cele lichide. Toarna aluatul in tava pregatita si da la copt pana cand la introducerea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.Lasa blatul sa se raceasca complet.

Pentru crema, bate frisca lichida apoi incorporeaza ciocolata topita si racita.

Pentru asamblare, taie blatul de tort in 3, pe orizontala. Umple tortul cu crema apoi imbraca intreg tortul in crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "La multi ani!"