Tort cu frisca, capsuni si piure de castane

de ela in Torturi, 20 Mai 2010 | 8931 vizualizari

 

pentru sotul meu,de sf Constantin

 

INGREDIENTE

  • 6oua
  • 180gr zahar+4linguri
  • 180gr faina
  • 60gr amidon alimentar
  • 40gr cacaoa
  • 1plic praf de copt
  • 1plic zahar vanilat+1plic
  • 1kg capsuni
  • 1lingura zahar pudra cu gust de vanilie
  • 1plic intaritor de frisca
  • 1kg frisca lichid
  • 1borcan piure de castane
  • paiete de ciocolata pt ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca, capsuni si piure de castane:

Se curata coditele de la capsuni,se spala se taie rondele sau felii si se acopera cu 4linguri zahar.

Se separa galbenusurile de albusuri si se pun fiecare in vase diferite.

Albusurile se bat cu 90gr zahar.Separat se freaca galbenusurile cu celalalte 90gr zahar si un plic de zahar vanilat.

In compozitia de galbenusuri se adauga 5linguri din cantitatea de albus batut si faina amestecata in prealabil cu amidonul,praful de copt si cacaoa,apoi se completeaza cu restul de albusuri batute.

Se incalzeste cuptorul.

Compozitia se pune intr-o forma de tort de 26cm,tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor 35-40minute pana este copt blatul,se scoate,se lasa sa se raceasca,se da hartie de copt jos si se taie in 3.

Se scurge zeama de la capsuni si cu ea se insiropeaza feliile de blat.

Frisca se bate cu 1plic zahar vanilat,1lingura zahar pudra si intaritorul de frisca.Se opreste pt ornat vreo 200gr frisca,iar 3lingururi se amesteca cu piureul de castane,restul se amesteca cu capsunile bine scurse.

Asamblarea tortului:

Primul blat se insiropeaza cu sucul de capsuni,se pune piureul de castane cu frisca,apoi un strat de capsuni cu frisca.Urmeaza al doilea blat insiropat si uns cu frisca si capsuni,apoi ultimul blat insiropat care se orneaza cu frisca ramasa si cu paiete de ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca, capsuni si piure de castane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (140)

ela 1

02.06.2010, 00:20

m-a pacalit si ca vine in timisoara si eu am tot asteptat-o

jolygina 1

31.07.2010, 15:05

arata foarte bine as vrea si eu mai ales ca nu am macat nciodata priure de castane

ela 1

31.07.2010, 17:26

Jolygina nu ai mancat pireu de castane?nu sti ce pierzi....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de tort cu mousse de fructe si ciocolata, perfecta pentru aniversari sau pentru momente cu cei dragi!