Pentru blat:
- 9 oua;
- o cana de zahar;
- 2 cani faina;
- 3 pliculete zahar vanilat;
- esenta de lamaie;
- esenta de vanilie;
- 3 lingurite coaja de lamaie + portocala.
Pentru crema:
- 500 g crema mascarpone;
- 250g frisca lichida;
- 200g zahar;
- 350g capsune;
- o jumatate de ananas;
Pentru sirop:
- o cana de apa
- 3 linguri de zahar
- esenta de vanilie.
Pentru decor:
- 100ml frisca lichida
- capsune
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute
MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema mascarpone, capsune si ananas:
-
Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri.
-
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
-
Cand s-au intarit, se adauga zaharul, putin cate putin si se mixeaza bine de fiecare data, sa nu se mai simta zaharul.
-
Se adauga ouale, pe rand, apoi zaharul vanilat, coaja de lamaie + portocala si esentele,
-
Se mixeaza bine, apoi se adauga faina cernuta, putin cate putin si se amesteca cu o paleta, usor, de jos in sus.
-
Se pregateste o forma pentru tort (diametrul 27cm) cu hartie de copt, se unge cu ulei si se adauga compozitia.
-
Se baga in cuptorul preincalzit, pentru 30-35min sau pana cand este gata (se incearca cu o scobitoare).
-
Pentru crema, se pun bucati mici de capsune si ananas intr-un blender si se mixeaza pana se obtine un piure.
-
Frisca lichida se bate pana se intareste, iar crema mascarpone se mixeaza cu zaharul.
-
Se amesteca cele 3 compozitii.
-
Daca compozitia este prea moale, se adauga un plic de gelatina (se pregateste conform instructiunilor de pe ambalaj).
-
Pentru sirop, se amesteca toate ingredientele si se fierb cateva minute.
-
Blatul de tort se taie in 4, se insiropeaza fiecare felie, apoi se adauga crema.
-
Pentru decor, am imbracat tortul intr-un strat de frisca, apoi am decorat cu capsune.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema mascarpone, capsune si ananas" nu uita sa-i faci un review.