Episodul 5 al serialului ,,Torturi cadou,,.
Blatul 1: Se freaca galbenusurile cu zaharul foarte bine, apoi se adauga ciocolata topita lichida, faina,albusurile batute spuma tare si esenta de rom. Se tapeteaza o forma detasabila de 26 cm pe fund cu hartie de copt unsa cu unt, apoi se toarna compozitia si se coace cam 30-35 de minute. Se da la racit.
Blaturile 2 si 3: Se bat ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga faina cernuta si esenta si se amesteca usor cu o spatula pana se omogenizeaza totul. Se imparte compozitia in doua si se coc blaturile in aceeasi tava cu peretii detasabili. Se lasa la racit.
Crema: Ciocolata taiata bucatele si frisca lichida se pun la foc mic si se amesteca continuu pana se obtine o crema omogena. Se da la frigider o ora, apoi se bate cu mixerul pana ce se obtine o spuma tare.
Sirop: Se caramelizeaza zaharul, apoi se stinge cu apa si se lasa pe foc mic pana se scade si se ingroasa putin siropul. Se da la racit si se adauga esenta de rom.
Glazura: Ciocolata, frisca si untul se pun la foc mic si se amesteca pana ce se topesc toate si se obtine o crema. Se da la racit.
Asamblare: Blat 2 putin insiropat / jumatate de crema / cateva visine / blatul 1 insiropat/ crema / visine / blat 3 putin insiropat. Se toarna deasupra glazura calduta, apoi se orneaza cu ciocolata alba.