Separam ouale, galbenusurile le frecam spuma cu zaharul si cacao, adaugam bicarbonatul stins, faina cernuta si albusurile batute spuma. Amestecam cu dosul unei linguri si turnam compozitia intr-o forma rotunda unsa cu ulei si tapetata cu faina. Dam tava la cuptor pentru cca 35 de minute, pana trece testul cu scobitoarea, dupa care lasam blatul la racit.
Intr-o craticioara, punem 250 ml lapte cu zaharul la fiert, cand s-a topit zaharul, adaugam amidonul amestecat cu 50 ml lapte si amestecam pana se ingroasa, adaugam esenta de vanilie dupa gust si lasam crema la racit.
Pisam piureul de castane si il mixam cu 100 ml frisca batuta .
Taiem blatul in doua(o foaie sa fie de cca 3 cm iar ce-a de a doua sa fie mai groasa :D) Din foaia mai groasa,in mijloc taiem un cerc(precum in imagine). Insiropam foaia mai subtire cu un sirop facut din apa calduta,zahar si esenta de vanilie dupa gust,ungem cu un strat subtire de crema de vanilie. Peste asezam ce-a de a doua foaie pe care o insiropam la fel,iar in mijloc umplem cu piureul de castane.
Imbracam tortul in crema de vanilie si ornam dupa bunul plac. Eu am imbracat tortul in frisca si l-am ornat cu ciocolata topita.