Tort "catelus"

de cec in Torturi, 10 Dec 2010 | 10037 vizualizari

 

este de fapt reteta unei prajituri caramel postata de atia pe culinar.ro dar eu am transformat-o in "catel"

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente foi: (ies 6 foi)
  • -2oua
  • -12 lg zahar
  • -9 lg lapte
  • -12 lg ulei
  • -2 lgite amoniac stins cu otet( eu am pus o lingurita de praf de copt si una de bicarbonat de sodiu pt ca nu am avut amoniac si au iesit la fel)
  • -faina cat cuprinde, cca 750-800gr
  • Ingrediente crema:
  • -3oua
  • -4 lg faina
  • -350 gr zahar pt caramelizat
  • -1 l lapte
  • -200 gr margarina vegetala
  •   frisca
  • ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "catelus":

intr-un vas am pus cele 2 oua cu zaharul si le-am amestecat bine

dupa ce am amestecat bine ouale cu zaharul am adaugat cele 9 lg de lapte....

am adaugat apoi cate o lingura de ulei, amestecand bine dupa fiecare....

am adaugat praful de copt si bicarbonatul stinse cu otet, apoi am inceput sa adaug faina, mai intai am continuat sa amestec cu telul, apoi am inceput sa framant pana ce aluatul nu s-a mai prins de maini...am decupat un corton in forma dorita (pt a face labele), am intins foile si am decupat dupa forma+ cateva cercuri pt a face capul, am copt pe dosul tavii

le-am lasat deoparte si am trecut la facut creama....

crema

am pus pe foc intr-o tigaie zaharul cu 4 lg de apa si am asteptat sa se devina caramel.....

intr-un vas am pus cele 3 oua si cele 4 lg de faina si le-am amestecat fara sa faca gogoloate....

am adaugat apoi laptele......

si am turnat peste caramelul care inca era pe foc, la foc mic....

am lasat pe foc pana ce s-a topit caramelul si crema a devenit ca o budinca groasa. apoi am lasat sa se raceasca dar nu de tot, apoi am adaugat 200 gr margarina cubulete, putin cate putin....

am lasat crema sa se raceasca de tot, apoi intr-un platou am inceput sa pun foi,crema, foi, incercand sa-i dau cat de cat forma dorita (nu prea a iesit ce am vrut dar cat de cat .......)

am batut frisca si am amestecat-o cu ciocolata topita si cu acest ganache am imbracat "tortul" folosind duiul de iarba

pt ochi nas si limba am folosit pasta de zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "catelus"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

de Rocsi 9

ieri la 19:32

Placinta cu branza si vanilie - Reteta simpla si rapida

de laura_n 7

ieri la 16:32

Cheesecake cu dulceață de smochine - Desertul delicios și rapid la pahar

ieri la 10:11

Prajitura cu prune si mascarpone - Desert delicios de toamna

de oanapl 7

pe 29.09 la 18:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu clatite si capsuni