Tort cu crema de vanilie si mure.

de dicarmencitta1957 in Dulciuri, 16 Feb 2010 | 6687 vizualizari

 

by dicarmencitta 1957
Este un tort delicios de vara, care trebuie servit doar foarte rece.

 

INGREDIENTE

  • 1 blat de tarta(Carrefour).
  • 1 plic crema de vanilie de la Dr Oetker.
  • 200 ml lapte pentru plicul de crema.
  • 200 ml frica lichida Hulala.
  • 5 linguri de zahar(cine doreste mai dulce pune mai mult).
  • 1 lingurita ness.
  • 50 ml apa.
  • 1 plic Bourbon-vanille Aroma- Dr.Oetker.
  • 50 gr amaretto sau 50 gr lichior de cafea.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de vanilie si mure.:

Se face mai intai crema de vanilie cu 200 ml lapte si 200 ml frisca lichida Hulala, pe care o bagam la frigider.Cand facem crema se amesteca impreuna praful de vanilie cu laptele si smantana lichida,plus cele 5 linguri de zahar se freaca intai la treapta intaia si apoi 3 minute la treapta a treia(adica tare)

Insiropam blatul de tarta cu 1 lingurita de ness,50 gr Amaretto(sau lichior de cafea) plus plicul de Bourbon-Vanille,50 ml apa si apoi turnam siropul peste blatul de tarta.Se intinde si crema de vanilie peste blat.Apoi ornam tarta cu mure pe care le-am spalat bine si le-am lasat la scurs in strecuratoare.

Dupa ce l-am ornat il bagam cel putin 2 ore la frigider,pentru ca acest tort merge servit rece.

Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de vanilie si mure." nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Tosca