Tort cu crema de vanilie si ciocolata alba

de Gherca Daniela in Torturi, 31 Mai 2015 | 5191 vizualizari

 

Am facut acest tort pentru un eveniment ce vreo 15 persoane dupa reteta lu' Rocsi si pot spune ca a fost foarte, foarte laudat! Multumesc Rosci! >:D

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 8 oua
  • sare
  • 2 cani de zahar
  • 2 cani faina
  • esente de rom si vanilie
  • cacao
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 50 ml ulei

Crema de vanilie:

  • 700 ml lapte
  • 6 linguri de faina
  • 6 linguri zahar
  • vanilie

Crema de ciocolata alba:

  • 300ml frisca lichida
  • 300 g ciocolata alba

Pentru insiporopat: cafea preparata si indulcita, dupa preferinte Pentru ornat: frisca (alba si cu cacao) si ciocolata toffifee

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de vanilie si ciocolata alba:

Blatul si crema de ciocolata este bine sa le facem cu o zi inainte.

Pentru blat:

Separam ouale, albusurile le batem bine cu un praf de sare, punem si zaharul, mixam pana se topeste, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul pana le incorporam bine si pe acestea. 

Bicarbonatul il stingem cu putin otet sau cu zeama de lamaie si impreuna cu faina si cacaoa turnam treptat in compozitie pana la omogenizare.

Punem si romul cu vanilia, in functie de cat de aromat va place si la sfarsit adaugam si uleiul, mai mixam putin si gata.

Turnam compozitia intr-o tava cu inel detasabil si tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pentru cca 40 minute sau facem testul cu scobitoarea.

Pentru crema de ciocolata alba:

Frisca lichida si bucatile de ciocolata le punem la foc mic pana de topesc, apoi dam deoparte sa se raceasca si o bagam la frigider pentru 5-6 ore sau pana a doua zi.

Crema de vanilie:

Intr-o oala punem faina, zaharul, cateva linguri de lapte si vanilia. Restul de lapte il punem la fiert, iar cand incepe sa dea in clocot turnam laptele in oala cu ingredientele dinainte si amestecam cu un tel pana ce crema se ingroasa. O lasam sa se raceasca amestecand din cand in cand. 

Mixam crema de ciocolata pana obtinem o spuma, iar peste crema de vanilie adaugam 3-4 linguri de crema de ciocolata si o amestecam usor. 

Pentru ansamblare: Blatul in taiem in 3, iar pe un platou punem o foaie de blat pe care o insiropam cu cafea, peste punem jumatate din crema de vanilie, alta foaie de blat, o insiporam si pe aceasta, punem si restul de crema de vanilie, ultima foaie de blat insiporam si peste turnam crema de ciocolata alba.

Ornam tortul cu frica si ciocolata dupa preferintele fiecaruia.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de vanilie si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de iaurt