Tort cu jeleu de visine

de mirela0911 in Torturi, 1 Ian 2013 | 7824 vizualizari

 

Anul Nou sa va aduca multe bucurii, impliniri, sanatate si tot ce va doriti! La multi ani!

 

INGREDIENTE

  • Pt. blat:
  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 2 lg ulei
  • 1 lg apa
  • 6 lg faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lg cacao
  • Pt. crema:
  • 200 ml frisca Hulala
  • 2 lg cacao
  • visine din compot
  • Pt. jeleu:
  • 500 ml suc de visine din compot
  • 2 plicuri jeleu rosu
  • 4 lg zahar
  • Pt. ornat:
  • 200 ml frisca Hulala
  • visine
  • sau orice altceva in functie de imaginatie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu jeleu de visine:

Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile bine cu un praf de sare. Se adauga zaharul vanilat si zaharul pe rand batand bine dupa fiecare. Se adauga 1 lg de apa si se mai bate putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul iar apoi se toarna in fir subtire peste albusuri incorporandu-se bine. Faina se amesteca cu praful de copt si cele 2 lg cacao. Se toarna peste spuma de albusuri si se amesteca usor prin miscari de jos in sus. Se toarna compozitia intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt cca 25-30 minute. Se lasa la racit dupa care se taie in trei.

Jeleul: Pt. jeleu se urmeaza pasii conform instructiunilor de pe plic. Cantitatile sunt pt 2 portii de jeleu facute separat.

Crema: Se scot samburii de la visine si se lasa la scurs. Se bate frisca cu 2 lg cacao.

Asamblare tort: Se ia un blat, se aseaza pe un platou, se insiropeaza cu zeama din compot de visine, se prepara o portie de jeleu si se toarna peste blat. Se lasa la racit apoi se unge blatul cu jumatate din frisca cu cacao. Se aseaza deasupra visinele fara samburi iar apoi se pune cel de al doilea blat. Se repeta operatiunea cu restul de cantitati. 

Pt. ornat: Se bate frisca si se orneaza dupa imaginatie. Pofta buna si La multi ani!

Inspiratia pt. acest tort a fost Miha. Mersic!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu jeleu de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Triple chocolate cake