ideea apartine Bucatareselor Vesele, insa eu am schimbat reteta blatului si am adaugat in plus crema de vanilie...a iesit o bunatate!!
Este depreferat sa se inceapa cu crema de ness inainte cu o zi de a pregati tortul, pentru a sta la rece suficient timp.
Crema de ness:
Se pun intr-un ibric pe foc mic, frisca, ciocolata si nessul si se amesteca pana cand se omogenizeaza. Atentie! Frisca nu trebuie sa atinga punctul de fierbere! Se lasa la racit apoi se da la frigider pentru minim 4 ore sau peste noapte.
Dupa ce s-a racit complet, se mixeaza timp de cateva minute pana cand crema se intareste. Se mai da inca 1 ora la frigider.
Intre timp ne ocupam de blat:
Intr-un bol amestecam faina cu cacaua si praful de copt.
Adaugam oul, zaharul, laptele caldut, uleiul si esenta de rom si mixam bine pana la omogenizare.
Dam ciocolata pe razatoarea mare si o adaugam in compozitia obtinuta amestecand cu o lingura.
Impartim compozitia in 3 parti egale si coacem 3 foi (se poate coace si toata compozitia dupa care se taie in 3, dar eu prefer sa le coc separat pentru ca se racesc mai repede).
Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam prima parte din compozitie.
Dam la cuptor la foc mic pentru aprox 10 minute pana cand trece testul cu scobitoarea iar suprafata devine lucioasa.
La fel procedam si cu celelalte 2 foi.
Crema de vanilie:
Se pune laptele intr-un vas la foc mic. In alt vas se amesteca galbenusurile si se toarna peste lapte.
Intr-un bol punem cateva linguri de lapte, zaharul si amidonul si amestecam bine.
Cand laptele este fierbinte adaugam peste el aceasta compozitie putin cate putin si amestecam incontinuu pana cand se ingroasa.
Punem acum si esenta de vanilie si lasam crema la racit.
Glazura:
Se amesteca frisca cu ciocolata la foc mic pana cand se obtine o glazura fina.
Asamblare:
Asezam pe un platou prima foaie din blat, o insiropam cu cafeaua pregatita si intindem un strat din crema de ness.
Adaugam a2a foaie, o insiropam si intindem crema de vanilie.
Adaugam a3a foaie, o insiropam si imbracam tortul intr-un strat fin de crema de ness.
Dam tortul la rece pana cand crema se intareste. Imbracam tortul in glazura de ciocolata si il decoram cu crema de ness si coacaze rosii.