Este un tort usor de facut si foarte gustos!!!Nu o sa regretati daca-l “executati” !
Mod de preparare blat:
Incalziti cuptorul.
1.Separati albusurile de galbenusuri.
2.Cu mixerul bateti albusurile cu sarea si apa pana devin spuma,apoi adaugati zaharul si zaharul vanilat si mixati pana ce zaharul se dizolva complet.
3.Adaugati galbenusurile si la final faina amestecata cu cacao si praful de copt.
4.Puneti compozitia uniform intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei si coaceti timp de 10-15 minute la 180 grade.
Mod de preparare crema de iaurt
1.Taiati ananasul si jumatate din cantitatea de piersici bucati mici,iar restul opriti pentru decorarea tortului.Puneti-le intr-o strecuratoare la scurs.
2.Hidratati gelatina intr-o jumatate cana de compot 10 min,apoi o puneti apoi pe foc ,sa se incalzeasca ,fara sa fiarba.
3.Amestecati iaurtul cu zaharul pudra si zaharul vanilat,apoi puneti gelatina calduta(atentie sa nu se raceasca complet!) si incorporati bine.
4.Adaugati frisca batuta,piersicile si ananasul.
5.Bagati crema la rece timp de aproximativ 10-15 minute(nu mai mult)
Asamblarea tortului
1.Insiropati bine blatul de tort cu zeama de la compot.
2.Dupa ce blatul este insiropat bine intindeti uniform crema de iaurt.
3.Lasati 10-15 minute, apoi taiati fasii de 5 cm, din lungimea tavii.Trebuie sa aveti 5 fasii.
4.Prima fasie o rulam si o punem in centrul platoului,apoi continuam cu restul de fasii de jur imprejur.
5.Dati la rece pentru ~2 ore,apoi ornati cu felii de piersici,frisca batuta si glazura tort gelee transparent pe care o faceti conform instructiunilor de pe plic.
6.Dati la frigider pentru cateva ore inainte sa-l serviti.