Tort cu crema de iaurt si afine

de katty in Torturi, 10 Feb 2015 | 6501 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 4 oua,
  • 8 linguri zahar,
  • 1 lingura cacao,
  • 4 linguri faina
  • sirop:
  • 200 ml apa ,
  • 3 linguri zahar,
  • esenta de cafea
  • crema:
  • 280 gr iaurt,
  • 200 gr frisca lichida,
  • 300 gr afine,
  • 3-4 linguri zahar,
  • 1 plic gelatina
  • decor:
  • 150 gr ciocolata+1 lingura frisca lichida ,
  • inimioare de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de iaurt si afine:

Pentru blat separati ouale ,apoi bateti albusurile spuma tare cu un praf de sare.Adaugati zaharul si bateti in continuare pana zaharul se topeste si capata consistenta unei smantani groase.Adaugati galbeniusurile ,omogenizati ,apoi turnati in ploaie faina amestecata cu cacao.Amestecati usor cu o lingura de lemn  pana se omogenizeaza ,apoi turnati intr-o forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina .Dati la cuptorul preincalzit  pana este gata .Lasati blatul sa se raceasca ,apoi taiati in doua felii pe orizontala.


Pentru sirop puneti la foc apa cu zaharul si amestecati pana se topeste zaharul.Dati jos ,lasati sa se raceasca ,apoi puneti esenta de cafea.
Pentru crema puneti afinele la foc cu zaharul si 70 ml apa ,lasati sa dea un clocot si sa se topeasca zaharul ,apoi dati jos si amestecati cu gelatina hidratata in 2 linguri apa rece.Lasati sa se racoreasca ,apoi amestecati cu iaurtul ,apoi cu frisca batuta spuma tare.
Montati tortul in forma in care a fost copt blatul ,alternand feliile de blat insiropate cu crema.Lasati la rece 1-2 ore ,apoi scoateti  tortul pe un suport.Turnati deasupra ciocolata topita la bain-marie cu frisca lichida,apoi presarati inimioarele de zahar.Lasati la rece pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de iaurt si afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de ciocolata, crema de mascarpone si jeleu de visine