Pentru blat separati ouale ,apoi bateti albusurile spuma tare cu un praf de sare.Adaugati zaharul si bateti in continuare pana zaharul se topeste si capata consistenta unei smantani groase.Adaugati galbeniusurile ,omogenizati ,apoi turnati in ploaie faina amestecata cu cacao.Amestecati usor cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza ,apoi turnati intr-o forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina .Dati la cuptorul preincalzit pana este gata .Lasati blatul sa se raceasca ,apoi taiati in doua felii pe orizontala.
Pentru sirop puneti la foc apa cu zaharul si amestecati pana se topeste zaharul.Dati jos ,lasati sa se raceasca ,apoi puneti esenta de cafea.
Pentru crema puneti afinele la foc cu zaharul si 70 ml apa ,lasati sa dea un clocot si sa se topeasca zaharul ,apoi dati jos si amestecati cu gelatina hidratata in 2 linguri apa rece.Lasati sa se racoreasca ,apoi amestecati cu iaurtul ,apoi cu frisca batuta spuma tare.
Montati tortul in forma in care a fost copt blatul ,alternand feliile de blat insiropate cu crema.Lasati la rece 1-2 ore ,apoi scoateti tortul pe un suport.Turnati deasupra ciocolata topita la bain-marie cu frisca lichida,apoi presarati inimioarele de zahar.Lasati la rece pana in momentul servirii.