Tort cu crema de ciocolata

de claudiamihaela in Torturi, 4 Feb 2014 | 6490 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 10 oua,
  • 10 linguri apa fierbinte,
  • 1 cana zahar,
  • 1 cana nuci date prin masina,
  • zahar vanilat,
  • 1 cana si jumatate de faina (mai mult sau mai putin - sa iasa o compozitie consistenta).
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru crema :
  • 2 plicuri crema de ciocolata cu gust de trufe si rom (dr.Oetker),
  • 500 ml lapte
  • 200 g nuci date prin masina
  • Pentru decorarea tortului:
  • 1 plic crema de ciocolata (dr.Oetker),
  • 250 ml lapte,
  • frisca lichida,
  • decoratiuni prajituri
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata:

Pentru blat: am separat albusul de galbenus. Galbenusurile se mixeaza cu 10 linguri de apa fierbinte si un praf de sare. Albusurile se bat spuma cu zaharul, zaharul vanilat si apoi se incorporeaza galbenusurile in ele. Dupa aceasta operatiune se pun nucile si  faina (amestecata cu praful de copt) treptat, amestecandu-se cu o spatula de lemn (nu cu mixerul). Cand aluatul este consistent (sa nu curga, dar nci sa fie foarte tare) se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Eu am folosit o tava dreptunghiulara de aprox 35x26 cm. Se da la cuptor 20-30 minute la foc mediu (se verifica cu scobitoarea).

Blatul se insiropeaza (dupa ce s-a racit) cu sirop facut din apa +zahar+esenta de rom si coji de portocala.

Pentru crema dintre foile de blat am preparat crema cu gust de trufe si rom dupa instructiuni + 200g nuci date prin masina

Tortul l-am decorat cu crema simpla de ciocolata, preparata dupa instructiuni.

Cu frisca batuta si decoratiunile de ciocolata  am decorat exteriorul blatului.(se orneaza dupa imaginatia fiecaruia)

Florile( comestibile) folosite le-am avut de la un cofetar profesionist.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Snickers