Tort cu crema de ciocolata

de claudiamihaela in Torturi, 4 Feb 2014 | 6747 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 10 oua,
  • 10 linguri apa fierbinte,
  • 1 cana zahar,
  • 1 cana nuci date prin masina,
  • zahar vanilat,
  • 1 cana si jumatate de faina (mai mult sau mai putin - sa iasa o compozitie consistenta).
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru crema :
  • 2 plicuri crema de ciocolata cu gust de trufe si rom (dr.Oetker),
  • 500 ml lapte
  • 200 g nuci date prin masina
  • Pentru decorarea tortului:
  • 1 plic crema de ciocolata (dr.Oetker),
  • 250 ml lapte,
  • frisca lichida,
  • decoratiuni prajituri
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata:

Pentru blat: am separat albusul de galbenus. Galbenusurile se mixeaza cu 10 linguri de apa fierbinte si un praf de sare. Albusurile se bat spuma cu zaharul, zaharul vanilat si apoi se incorporeaza galbenusurile in ele. Dupa aceasta operatiune se pun nucile si  faina (amestecata cu praful de copt) treptat, amestecandu-se cu o spatula de lemn (nu cu mixerul). Cand aluatul este consistent (sa nu curga, dar nci sa fie foarte tare) se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Eu am folosit o tava dreptunghiulara de aprox 35x26 cm. Se da la cuptor 20-30 minute la foc mediu (se verifica cu scobitoarea).

Blatul se insiropeaza (dupa ce s-a racit) cu sirop facut din apa +zahar+esenta de rom si coji de portocala.

Pentru crema dintre foile de blat am preparat crema cu gust de trufe si rom dupa instructiuni + 200g nuci date prin masina

Tortul l-am decorat cu crema simpla de ciocolata, preparata dupa instructiuni.

Cu frisca batuta si decoratiunile de ciocolata  am decorat exteriorul blatului.(se orneaza dupa imaginatia fiecaruia)

Florile( comestibile) folosite le-am avut de la un cofetar profesionist.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata, bezea si crema de lapte