Pentru blat: am separat albusul de galbenus. Galbenusurile se mixeaza cu 10 linguri de apa fierbinte si un praf de sare. Albusurile se bat spuma cu zaharul, zaharul vanilat si apoi se incorporeaza galbenusurile in ele. Dupa aceasta operatiune se pun nucile si faina (amestecata cu praful de copt) treptat, amestecandu-se cu o spatula de lemn (nu cu mixerul). Cand aluatul este consistent (sa nu curga, dar nci sa fie foarte tare) se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Eu am folosit o tava dreptunghiulara de aprox 35x26 cm. Se da la cuptor 20-30 minute la foc mediu (se verifica cu scobitoarea).
Blatul se insiropeaza (dupa ce s-a racit) cu sirop facut din apa +zahar+esenta de rom si coji de portocala.
Pentru crema dintre foile de blat am preparat crema cu gust de trufe si rom dupa instructiuni + 200g nuci date prin masina
Tortul l-am decorat cu crema simpla de ciocolata, preparata dupa instructiuni.
Cu frisca batuta si decoratiunile de ciocolata am decorat exteriorul blatului.(se orneaza dupa imaginatia fiecaruia)
Florile( comestibile) folosite le-am avut de la un cofetar profesionist.
Pofta buna!