In 9 aprilie a fost ziua mamei mele,care a implinit frumoasa varsta de 39 de ani!...nu este foarte aspectuos,dar a fost facut cu multa dragoste si a iesit delicios!
Blat:
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate pana se intaresc bine.Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de lemn de jos in sus.Treptat se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt.Se omogenizeaza.In tava unsa cu ulei si tapetata cu faina se pune compozitia si se coace 30-35 minute in cuptorul preincalzit.
Crema:
Topim ciocolata cu 4 linguri de frisca lichida pe baie de aburi.Lasam la racit,si mai amestecam din cand in cand.Intr-un vas punem frisca lichida si mixam timp de 10-12 minute(pana se intareste frisca).Dupa ce s-a racit,punem ciocolata peste frisca si mixam pana la omogenizare.
Siropul:
Intr-un ibric punem zaharul si apa si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul.Dupa ce a fiert se ia de pe foc si se adauga esenta de rom.
Glazura:
Topim ciocolata impreuna cu frisca si untul pe baie de aburi,apoi turnam glazura peste tort.
Asamblare:
Blatul de tort de taie in doua.Insiropam primul blat,intindem crema,asezam deasupra ultimul blat,insiropam si turnam glazura calda.Se orneaza cu frisca,trandafiri si bilute arginti.