Aceasta crema o folosesc la tort, eclere, cremes. Doar ca la ultimele doua, nu pun unt ( o face mai moale).
Blat:
Se fac trei blaturi. Pentru un singur blat este necesar: se bat 3 albusuri spuma, se adauga zaharul si se continua cu mixerul. Apoi se adauga galbenusurile, praful de copt, esenta vanilie, coaja lamaie si 3 lg faina, amestecand cu o paleta, de jos in sus (pentru a nu se lasa aluatul). Se coace 20 minute. La fel faceti si cu celelate 2 blaturi.
Crema:
Se fierbe laptele. Separat, se amesteca amidonul si faina cu cate un ou (pe rand, se adauga si celelalte, ca sa nu faca cocoloase), cu zahar, zahar vanilinat. Dupa ce a fiert laptele, se adauga acest amestec de oua. Se fierbe 15 minute, amestecand tot timpul.Se adauga esenta de vanilie, se presara zahar pudra si se lasa la racit. Se pun deoparte, intr-un castron, cateva linguri de crema (pentru marginea tortului), iar restul se amesteca cu unt.
Se insiropeaza primul blat cu compot de ananas, se pune crema cu unt, ananas taiat, apoi al doilea blat (la fel), iar la ultimul blat, se pune putina crema si se decoreaza cu kiwi si mandarine. Se prepara gelatina cum scrie pe plic si se face cu restul de compot de ananas. Se ung fructele, pentru a nu-si pierde culoarea. Pe margine, se unge tortul cu acele cateva linguri de crema ramasa si se pune nuca macinata.
Tortul trebuie sa stea la frigider cateva ore.