Tort cu crema de bezea cu aroma de trandafir

de BuniMaria in Torturi, 3 Ian 2015 | 3721 vizualizari

 

Am mancat la Bunica si mi-a placut foarte mult.Am asteptat un moment special ca sa-l prepar si care ar fi fost mai bun decat noaptea dintre ani?

 

INGREDIENTE

  • 10 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri dulceata de trandafir
  • Blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • Caramel
  • 5 linguri de zahar pentru caramelizat
  • Glazura
  • 200 g. ciocolata
  • 100 g, unt
  • 1 mandarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de bezea cu aroma de trandafir:

Blatul

Mixam ouale cu zaharul pana la topirea zaharului.

Scoatem telurile si adaugam faina si zaharul vanilat,amestecand usor cu o lingura.

Tapetam o forma cu hartie de copt ,turnam compozitia in cratita si dam la cuptorul incins.

Este copt cand se rumeneste feumos,dar cel mai sigur facem testul cu scobitoarea.

Crema

Caramelizam zaharul intr-o cratita cu acelas diametru cu cea in care am copt blatul.

Tapetam cratita cu zahar caramelizat si lasam sa se raceasca.

Crema

Mixam albusurile cu zaharul pana devin o bezea ferma.

Scoatem telurile.

Adaugam dulceata de trandafir si amestecam usor.

Punem compozitia de bezea in cratita tapetata cu zahar caramelizat ,punem cratita intr-o alta cratita cu apa fierbinte si dam la cuptor pentru 35 minute.

Se face  testul cu scobitoarea.

Cand este copt ,stingem focul si lasam sa se raceasca in cuptor.

Blatul il taiem in doua.

O parte din blat o punem deasupra cremei si rasturnam cratita.

Ridicam cratita si punem si a doua parte de blat.

 

Glazura

Intr-un ibric sau cratita mai mica punem la topit ciocolata cu untul.

Le aducem in punctul de fierbere,stingem focul si amestecam  bine pentru omogenizare.

Turnam ciocolata peste tort si o intindem usor pe toata suprafata.

Am decorat cu o mandarina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de bezea cu aroma de trandafir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mirela0911 1

03.01.2015, 20:30

Cum arata!

Rocsi 1

03.01.2015, 21:09

Ce bine sunaaaa

mihaelar63 1

07.01.2015, 17:43

Ce arome fine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu aroma de trandafir