Tort cu ciocolata si visine alcoolizate

de Ina in Dulciuri, 19 Apr 2014 | 5652 vizualizari

 

Pentru ca nu mergem niciodata la nasi fara sa nu ducem si ceva dulce facut in casa, am ales pentru Sarbatorile Pascale sa fac acest tort ciocolatos , care sper sa fie pe placut tuturor.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri cu zahar
  • 2 linguri cu cacao neagra
  • 4 linguri cu faina
  • un praf de sare
  • un plic praf de copt
  • esenta de rom
  • visine din visinata

Crema :

  • 2 plicuri cu praf de crema de ciocolata, de la Dr.'Oetker
  • 400 ml lapte
  • 400 ml frisca lichida
  • o esenta de rom

Glazura:

  • 250- 300 g ciocolata menaj
  • 50 ml frisca lichida
  • 1lingura cu ulei

Sirop:

  • 5-6 linguri cu zahar
  • 300 ml apa
  • o fiola cu esenta de rom

Pentru decor:

  • piscoturi
  • crema de ciocolata mixata cu 3-4 linguri de glazura .
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si visine alcoolizate:

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri.

Batem albusurile spuma tare, cu un praf de sare. Adaugam pe rand, mixand continuu, zaharul,  galbenusurile, cacaoa si faina  amestecata cu praful de copt. 

Turnam in compozitie o fiola cu esenta de rom, mixam cateva secunde, apoi turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Imprastiem cateva visine din visinata, apoi coacem la foc mic, cca 25 minute, pana ce aluatul se desprinde usor de marginile tavii. Lasam sa se raceasca , dupa care vom taia blatul , pentru a obtine doua foi egale.

Crema :

Mixam ingredientele  pana obtinem o crema  ferma. 

Asamblare:

Asezam prima foaie pe platou si o insiropam cu sirop facut din zahar caramelizat, stins cu  300 ml apa si in care adaugam o fiola de rom.

Imprastiem uniform visine din visinata si acoperim foaia cu crema de ciocolata. Peste crema punem a doua foaie de blat si o insiropam si pe aceasta. Imbracam totul cu crema de ciocolata.

Tapetam peretii tortului cu piscoturi pe care le ungem intai cu crema ( doar pe partea care se lipeste de tort), pentru a adera mai bine de blat.

Glazura: Rupem  ciocolata  in bucati si o topim impreuna cu 50 ml frisca lichida  si o lingura de ulei.

Omogenizam si turnam fierbinte pe suprafata tortului. 

Crema ramasa o amestecam cu 3-4 linguri de glazura de ciocolata si din aceasta vom face cu duiul  flori, pe suprafata tortului.

Tortul se pastreaza la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si visine alcoolizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (24)

Alexandra Burz 1

04.05.2014, 13:42

mihaelar63 1

24.05.2014, 12:01

Nu-i bai cum saunt visinile . Putem sa completam garnitura

JulyCris 1

01.06.2014, 00:18

Cat de bine arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

ieri la 10:43

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Sweet Love