Tort de piscoturi cu crema de mascarpone, mandarine si mango

de katty in Torturi, 15 Feb 2017 | 10790 vizualizari

 

Pentru ca saptamana trecuta am fost intr-o mare viteza si dezorientare totala in timp si m-am prins cam tarziu ca nu am timp de un tort pentru aniversarea celor 19 ani ai fiului, m-am gandit sa spal obrazul cu un tort rapid cu blat de piscoturi. Trecand peste faptul ca il consider un tort de puturosi, este delicios.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet mare piscoturi
  • 1 compot mango
  • 4 galbenusuri
  • 150 gr zahar(sau in functie de cat de dulci sunt mandarinele)
  • 150 ml zeama de mandarine
  • coaja rasa de mandarine
  • 1 plic gelatina
  • 250 gr mascarpone
  • 200 ml frisca
  • jeleu:
  • fructele din compotul de mango
  • 100 ml zeama de mandarine
  • 1 plic gelatina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de piscoturi cu crema de mascarpone, mandarine si mango:

Scurgem compotul de mango.Trecem rapid piscoturi prin zeama de la compot si tapetam cu ele fundul si peretii unei forme de tort pe care am pus folie alimentara.
Frecam galbenusurile cu zaharul, adaugam zeama de mandarine (oprim 2-3 linguri), coaja rasa si punem la baie de aburi, amestecand pana crema se ingroasa. 

 Hidratam gelatina in zeama de mandarine ramasa, apoi adaugam cate putin din crema fierbinte, amestecand. Turnam gelatina peste crema si omogenizam.
Lasam crema sa se raceasca si o amestecam cu mascarpone, apoi cu frisca batuta. 
Turnam 1/2 din crema peste piscoturi, apoi punem un alt strat de piscoturi. Punem si restul de crema, apoi dam tortul la rece.
Pentru jeleu, mixam fructele de mango din compot, adaugam zeama de mandarine din care am pastrat 2 linguri si punem la foc. Cand s-a infierbantat, amestecam cu gelatina hidratata in zeama oprita. Lasam jeleul sa se raceasca putin si il turnam peste tort. Pastram tortul la rece pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de piscoturi cu crema de mascarpone, mandarine si mango" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

kytz 1

15.02.2017, 19:00

De revista!

Rahela Velicu 1

15.02.2017, 21:11

katty 1

16.02.2017, 07:51

Multumesc Laura, de o saptamana stau cam prost cu energia, dar o sa imi revin in curand.Singura reteta pe care pot sa o mai aduc acum e una de coliva

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu dulceata de capsuni, budinca de vanilie si crema de caramel:)