Desert tort de biscuiti

de Tuxedo in Torturi, 2 Apr 2013 | 96227 vizualizari

 

Prajiturile cu biscuiti sunt cele mai simple, dupa parerea mea, te scutesc sa mai faci blat si sunt super delicioase! si asa, cu o inspiratie de moment si pentru ca am vrut sa fac ceva rapid, am decis sa fac acest tortulet, pe care l-a batut vantul. Va invit sa cititi aceasta reteta care pe mine m-a incantat foarte tare, la fel si pe ceilalti membrii ai familiei mele.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 400 gr biscuiti fragezi
  • 250 ml cafea
  • Crema vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri amidon (60 gr)
  • 180 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 4 oua
  • 1 zahar vanilat
  • Pentru ornat:
  • 300 ml frisca
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de biscuiti:

Crema de vanilie: Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile tare cu un praf de sare apoi le bagam la frigider pana facem crema.

Intr-un castron punem galbenusurile pe care le amestecam cu amidonul si cu 150 ml lapte, pana se dizolva bine amidonul. Cealata parte de lapte o amestecam cu zaharul si o punem pe foc mic sa se infierbante.

Cand s-a infierbantat, turnam in fir subtire peste galbenusuri, amestecand continuu (atentie sa nu se coaguleze ouale). Turnam compozitia inapoi in craticioara si punem pe foc amestecand pana cand incepe sa fiarba si sa se ingroase. Dam craticioara deoparte si incorporam untul si albusurile batute spuma, in 3 transe, cu ajutorul unui tel. Punem inapoi pe foc si mai fierbem 2 minute amestecand ca sa nu se lipeasca.

Asamblare tort: Facem o cafea si o lasam la racit. O indulcim putin cu zahar dupa plac. Ne pregatim un platou patrat ca sa aliniem biscuitii.

Inmuiem fiecare biscuit in cafea doar o secunda (eu am folosit biscuiti gen petit beurre care absorb foarte repede lichidul) si ii asezam pe platou. Dupa ce am pus un rand de biscuiti, turnam o treime din crema, apoi punem alt strat de biscuiti si asa mai departe pana cand terminam crema. Eu am avut 4 straturi de biscuiti si 3 de crema, la final trebuie sa fie biscuitii.

Decor: Am batut frisca cu 2 linguri de zahar pudra si am ornat tortuletul apoi am pudrat cacao pe deasupra si am mai pus cateva cirese in sirop.

Este nemaipomenit de bun, biscuitii sunt moi, iar aroma de cafea se simte foarte usor. E un fel de tiramisu de biscuiti . Un desert deosebit de usor si de savuros!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca nu va place cafeaua, puteti sa insiropati biscuitii cu lapte putin indulcit sau compot.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

babi5 1

05.09.2013, 17:01

Criss 1

15.11.2013, 08:02

Arata minunat! Imi amintesc de torturile de biscuiti pe care ni le facea mama cand eram copii si le orna cu bomboane CIP.

Gergiana S 1

07.01.2014, 13:27

Wow...arata intr-un mare felParca as face si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti cu crema de portocale (de post)