Un tortuleţ nu prea complicat ori sofisticat,doar foarte gustos.A fost făcut pentru cineva care nu avea nimic de sărbătorit,vroia doar ceva foarte bun.A fost însă surprinsă plăcut şi de aspectul lui.De aceea nu am nici poze cu secţiunea nici din timpul preparări pentru că eram foarte obosită.Mai ales că după cel două torturi, a trebuit să fac ceva „dulce” şi pentru cei ai casei.
Am pregatit mai întâi blatul de tort.
Am separate albusurile de galbenusuri.Cele 6 galbenusuri le-am mixat cu zaharul pâna am obtinut o spuma densa.Laptele l-am încalzit putin si l-am amestecat cu mierea(atentie sa nu fie fierbinte,doar caldut).Se toarna cate putin în compozitia de galbenusuri si se mixeaza în continuare.Am pus apoi uleiul,prelins usor pe marginea vasului(în interior,bineinteles).
Faina am amestecat-o cu praful de copt,grisul si cacaoa.Am pus ingredientele uscate peste crema de ou si am omogenizat bine. Albusurile le-am batut cu un praf de sare,pana cand fac tepi si le-am încorporat în crema de ou.Amestecam usor. Compozitia am pus-o într-o tava tapetata cu hârtie de copt si am pus-o în cuptorul preincalzit.Le-am lasat în cuptorul la 200 grade primele 10 minute,apoi am redus la 180 de grade si am mai lasat 10 minute.Verificam cu o scobitoare cand este copt.Am lasat în cuptor pâna când s-a mai racit putin.
Am taiat blatul în doua pe lungime si apoi fiecare bucata iar în doua pe orizontala,obtinând astfel 4 foi.
Pentru crema de ciocolata,am încalzit frisca (fara s-o fierb)apoi am pus ciocolata rupta bucati si am omogenizat.
Am lasat-o la frigider sa se întareasca.
Untul l-am mixat cu zaharul pudra,apoi am pus crema de ciocolata peste el.
Fructele de padure le-am amestecat cu zaharul si apoi le-am pus în blender si le-am pasat.
Le-am amestecat apoi cu frisca batuta si am mai adaugat cateva boabe de afine.
Pentru glazuta am pus ciocolata pe baie de aburi,am pus uleiul si apoi lapte pâna la consistenta dorita.
Peste prima foaie de blat am pus crema de fructe de padure,apoi a doua foaie si crèma de ciocolata peste care am taiat batoanele snickers,a treia foaie si iar crema de ciocolata.
Peste ultima foaie sip e marginile tortului am pus crema de fructe de padure.
Am turnat deasupra glazura de ciocolata si am ornate cu trandafiri si perlute argintii.