Arata frumos si bun de nu va spun!
Blat:
Crema de ciocolata
Crema cu fructe de padure
Sirop:
Decor:
Se separa albusurile de galbenusuri.Se bat albusurile cu un praf de zare si se adauga zaharul ,batandu-se pana la obtinerea unei spume tari.Se pun galbenusurile omogenizate in care s-a adaugat coaja de lamaie.Se pune faina si nucile,lingura cu lingura,amestecandu-se usor .Se adauga si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.
Se coace in forma de tort unsa cu unt cam 20 min la foc potrivit.
Crema de ciocolata:
250 gr frisca lichida sau smantana dulce impreuna cu ciocolata rupta bucatele se pun pe baie marina pana se topeste ciocolata.Se amesteca pana se formeaza o crema subtire.Se da la frigiser vreo doua ore.Se ia apoi si se mixeaza pana la obtinerea unei creme consistente.
Peste blatul pus inapoi in forma de blat,insiropat si inconjurat cu hartie de copt, se toarna crema de ciocolata si se da la frigider pana se intareste.
Se purcede la executarea cremei nr.2,cu fructe
Crema cu fructe:
Se hidrateaza gelatina cu compot sau apa.Se pune vasul in care e, in altul cu apa fiarta, pana aceasta se topeste.
Iaurturile se amesteca cu pelteaua si lichior de fragute.
In gelatina topita punem cateva linguri din compozitia cu iaurt apoi o amestecam pe toata,cele doua.
Se toarna peste crema de ciocolata ,se pun si fructele congelate pe toata suprafata tortului si se da la rece.
Cand s-a intarit ,se decoreaza.
Eu am facut benzi de hartie de copt pe care am pus ciocolata topita,nivelata cu o spatula, si am asezat-o pe marginea tortului ,cand ciocolata se intarise putin si nu mai curgea.Am dat la rece si apoi am dezlipit usor hartia.Tot pe hartie de copt am facut si acele decoratiuni si am asezat alaturi de cateva incrustatii de frisca.
Cam asta e.