Tort cu ciocolata si frisca

de alinaelena in Torturi, 22 Mar 2013 | 4156 vizualizari

 

Initial nu aveam de gand sa postez reteta de aceea nu am facut poze in timp ce l-am preparat. Dupa ce l-am ornat mi-a placut cum a iesit si am zis sa-l pun pe site. M-am inspirat de multe ori din retetele postate pe site si ma inspir in continuare.
Este un desert pt. cei care nu tin post..

 

INGREDIENTE

pt blat

  • 8 oua
  • 8 lg faina
  • 8 lg. zahar
  • 3 lg. ulei
  • esenta de migdale

pt. crema

  • un plic dr.oetker crema pajituri cu trufe si rom
  • 250 ml. lapte
  • 3 lg.zahar
  • sirop
  • 600 ml apa
  • 300 gr. zahar sau dupa guste
  • senta de rom

pt. ornat

  • 500 ml frisca Hulala
  • glazura de ciocolata
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 20 gr.unt
  • 20 gr zahar
  • 75 ml lapte
  • 1 lingura frisca nebatuta
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si frisca:

Blatul il pregatim astfel: separam galbenusurile de albusuri; batem albusurile spuma apoi adaugam treptat zaharul batand incontinuu dupa care punem faina, galbenusurile frecate cu uleiul si un praf de sare si esenta de migdale,amestecand cu o paleta de sus un jos.

Intr-o forma de tort unsa cu ulei si tapetata cu faina sau hartie de copt adaugam amestecul si-l introducem in cuptorul preincalzit . Facem testul scobitorii ca sa vedem cand e gata.

Intre timp punem la fiert apa si zaharul pt. sirop.Cand se raceste se adauga esenta de rom.

Crema de trufe si rom o pregatim conform instructiunilor de pe pachet.

Blatul rece se taie in 3 parti, se insiropeaza , se pune crema intre blaturi si se lasa la rece pana a doua zi.Eu l-am facut seara si l-am ornat a doua zi dar daca-l faceti dimineata puteti sa-l ornati dupa-masa.

Glazura de ciocolata  se face astfel: se pune ciocolata la bain-marie pana se topeste, separat intr-un alt vas punem laptele , untul ,frisca nebatuta , zaharul si aducem pana la punctul de fierbere; adaugam peste ciocolata topita mestecand incontinu.

Adaugam glazura pe tort si de jur imprejur ornam cu frisca batuta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (3)

Rocsi 1

22.03.2013, 22:46

Bine ai venit!

MotanLaOale 1

22.03.2013, 22:48

alinaelena 1

25.03.2013, 17:07

Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata si cocos