Tort cu ciocolata si caramel

de laylalala in Torturi, 3 Mai 2010 | 6721 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 300 gr unt, plus pentru uns
  • 300 gr zahar brun
  • 3 oua
  • 1 ½ lingurita praf de copt
  • 85 gr pudra de cacao
  • 225 gr faina
  • 225 ml iaurt
  • Pentru crema si decor
  • 300 ml frisca lichida
  • 300 gr lapte condensat
  • 100 gr ciocolata cu caramel, tocata marunt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si caramel:

Pentru a prepara Dulce de Leche, se pune laptele condensat intr-un borcan cu capac si se inchide bine (daca laptele este din tub).Se pune intr-o oala, se toarna apa in oala pana ce ajunge sub capacul borcanului si se lasa sa fiarba timp de 3 ore, adaugand apa cand scade.

Intre timp se incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Se unge cu unt o tava rotunda de 23 cm diametru.Se bate untul cu zaharul pana devine cremos.Se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare adaugare, apoi se adauga praful de copt, cacaoa si 75 gr faina.Se mixeaza bine, apoi se adauga jumatate din cantitatea de iaurt si se amesteca.Se adauga faina si iaurtul ramase, alternanadu-le si amestecand totul pana s-a omogenizat.Se toarna aluatul in forma si se netezeste la suprafata cu o lingura.Se da la copt 40-55 minute, pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.

Se lasa blatul sa se raceasca 5 minute in forma, apoi se scoate si se lasa sa se raceasca complet.

Pentru crema, se bate frisca cu 2 linguri Dulce de Leche.Se taie blatul in jumatate, pe orizontala.Se pune o jumatate de blat pe farfuria de servire, se unge cu o jumatate din cantitatea de frisca, apoi se unge cu restul de Dulce de Leche .Se aseaza deasupra a 2-a jumatate de blat, se unge cu frisca ramasa si se decoreaza cu bucatele de ciocolata cu caramel.

Tortul se pastreaza la rece pana cand este gata de servit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
BMX Cheesecake