Stiu ca blatul de tort e mai bun facut in casa si nici dificil de facut dar uneori la fel de bun e si cel din comert ...
Pentru creme:
Pentru ornat :
Incepem prin a prepara crema de ciocolata.
Punem intr-o tigaie ciocolata rupta in bucati mici impreuna cu 250 ml frisca lichida.Punem la foc mic si amestecam continuu pana ce ciocolata s-a topit ,facand insa atentie ca frisca sa nu inceapa sa fiarba.
Lasam sa se raceasca si dam la frigider pentru cel putin o ora.Trecut timpul, mixam cu mixerul la viteza maxima pana ce crema isi dubleaza volumul si devine pufoasa.Dam din nou la frigider.
Separat mixam restul de 200 ml frisca pana ce define tare si luciasa si amestecam impreuna cu cuburile de ananas.Pastram la frigider pana in momentul asamblarii tortului.
Pentru crema cu care ornam, mixam cele 200 ml frisca lichida impreuna cu nutella.
Luam blatul si il taiem in trei parti egale pe orizontal.
Primul blat il insiropam cu siropul de la ananas.Asezam apoi un strat cu crema de ciocolata cu alune.Asezam apoi cel de-al doilea blat ,il insiropam si ornam cu frisca si ananas.
Incheiem cu ultimul blat de tort.Acoperim cu crema de frisca cu nutella si ornam cu rondele de ananas taiate pe jumatate .
Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.
A fost tare bun , in special pe gustul copiilor :)