Un martisor dulce pentru toate doamnele!
Blat
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea lucioasa si tare. Adaugam apoi treptat galbenusurile amestecate cu uleiul, amestecand cu o lungura de lemn, dupa incorporam faina amestecata cu praful de copt si la final adaugam cacaua. Punem compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor pentru aprox. 30 de minute la foc mediu.
Crema
Punem gelatina la inmuiat in cateva linguri de apa, ciocolata alba taiata marunt impreuna cu 200 ml frisca lichida le punem pe baie de aburi pana cand se topeste ciocolata, o luam de pe foc si adaugam gelatina inmuiata apoi o dam la racit. dupa ce compozitia de ciocolata s-a racit, batem restul de frisca pana obtinem o spuma tare si incepem sa adaugam cate o lingura din compozitia de ciocolata mixand in continuare pana la totala incorporare a acesteia, apoi adaugam siropul de capsuni si capsunile taiate cubulete mici si omogenizam bine.
Taiem blatul in doua, insiropam blatul si punem crema, apoi adaugam si cealalta parte de blat, imbracam tortul in crema. Taiem ciocolata amaruie bucatele mici si imbracam lateralele tortului cu ea, taiem fructele feliute si decoram tortul cu ele, iar peste fructe turnam tort jelle-ul preparat dupa instructiunile de pe plic.
Pofta buna si o primavara frumoasa tuturor!!!