Imi plac prea mult aceste cheesecake-uri, reteta este dupa a lui Merisor, cheesecake-ul ei cu capsuni, eu l-am facut si cu zmeura, fructe de padure, iese delicios.
Blatul de biscuiti:
Crema de mascarpone :
Crema de zmeura:
In plus:
Biscuitii i-am maruntit cu ajutorul blenderului, am adaugat untul topit, se amesteca si se pun intr-o tava tapetata cu folie alimentara, tava de 20 cm am folosit eu. Se baga la frigider pana facem crema.
Gelatina se pune la inmuiat.
Mascarponele l-am mixat cu branza de vaci, zaharul, sarea, zaharul vaniliat si esenta.
Se adauga cele 150 g frisca mixata. Se amesteca delicat, se adauga si gelatina hidratata anterior si topita pe baie de aburi.
Se adauga peste blatul de biscuiti, se niveleaza si se baga la frigider.
Pregatim crema de zmeura:
Se pregateste gelatina.
Zmeura am dat-o prin blender, branza se mixeaza cu zaharul, praful de sare, apoi se adauga si frisca mixata, se amesteca delicat. Se adauga gelatina hidratata anterior si topita pe baie de aburi, se amesteca energic, se adauga piureul de zmeura, se amesteca.
Se pune peste cealalta crema deja intarita, se da din nou la frigider.
Se orneaza cu frisca si zmeura, eu am facut un jeleu din zmeura, 2 linguri de zahar, se lasa pe foc mic pana se ingroasa, se da prin blender, se adauga si putina gelatina cam 2 grame.
Se lasa la frigider, preferabil, peste noapte.
1
se poate inlocui cu capsuni, fructe de padure