Tort cu ceapa si cartofi

de alba_zori in Aperitive / Garnituri, 18 Ian 2013 | 4098 vizualizari

 

Ceva foarte simplu de preparat si cu un cost mic,chiar economic se poate realiza acest tortulet ca cina alaturi de o salata verde sau ca aperitiv.Cand ne lipsesc alimente in camara si avem doar cateva cepe si un cartof recomand aceasta reteta!Se poate personaliza cu salam,cu sunca,cu mai multa branza etc.Aluatul putem sa-l facem mai moale daca il scoatem din cuptor la timp,sau mai crocand daca il lasam 5 minute mai mult,fiecare cum ne place mai mult,oricum suntem cu ochii pe cuptor!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 300 gr faina
  • o lingurita de sare
  • un strop de zahar
  • 1/3 din plicul de drojdie instant
  • 3 linguri de ulei
  • 200 ml apa
  • pentru umplutura:
  • 3 cepe albe
  • ulei de masline
  • o bucatica de coada de leustean
  • 1 cartof mare(sau 2 mijlocii)
  • un ram de rozmarin
  • foarte putina sare
  • 2 oua
  • 100 gr parmezan ras
  • 1 lingura de Philadelphia sau Brie
  • putin cas bucatele daca vrem
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ceapa si cartofi:

Am curatat cepele si le-am taiat felii subtiri,impreuna cu coada de leustean,intr-o tigaie am pus cu un fir de ulei de masline si am pus ceapele sa caleasca.

Am pus si cartofii taiati rondele subtiri in multa apa fiarta cu un ram de rozmarin si am lasat sa fiarba bine.Am pus foarte putina sare.

Am luat cate un polonic din apa de la cartofi si am adaugat la cepe ca sa fiarba bine si sa nu se prajeasca.Asa am lasat mai mult de o jumate ora sa se faca bine si cepele si cartofii.

Intre timp am pregatit aluatul:intr-un bol am dat prin sita faina,am adaugat sarea,zaharul,drojdia instant(o lingurita jumate),uleiul si apa,am amestecat cu mainile unse de ulei pana a devenit ca o minge mai moale.

Am intins-o pe 2 foi transparente si am pus-o intr-o tava de tort rotunda,am asezat-o bine si aranjat bordurile,am gaurit cu furculita.

Am scos si scurs cartofii fierti din apa,am lasat sa se usuce cepele din cratita si le-am amestecat impreuna in oala,apoi am adaugat parmezanul,cele 2 oua,branza Philadelphia si ce branza am mai avut prin casa.Am amestecat bine,am si gustat ca sa vad ce condiment asi vrea sa mai adaug si m-i s-a parut foarte bun deja,fara sare sau piper,gustul de parmezan predomina.

Am turnat umplutura peste aluatul din forma de tort,am udat bordurile cu pensula mea de bucatarie inmuiata in putina apa.Am asezat un ram de rozmarin ca ornament in mijloc si am pus la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 45 minute aproape,pana cand am vazut ca bordul s-a colorat si umplutura s-a intarit putin.

Cu restul de aluat am facut si cateva cosulete mici care le-am umplut cu branza de toate felurile.le-am copt 15 minute in acelasi fel.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ceapa si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu zucchini