Tort cu caramel sarat si ciocolata

de _Alina_ in Torturi, 11 Noi 2014 | 10895 vizualizari

 

Daca inca nu v-ati dat seama pana acum, declar cu mana pe inima ca ador caramelul, ciocolata si torturile "dezbracate" :), iar combinatia celor enumerate ma topeste. :X

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua medii (M)
  • 125 g zahar
  • 60 g faina de grau
  • 40 g cacao
  • un praf sare
  • Ganache ciocolata:
  • 150 g ciocolata amaruie (55% cacao)
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 200 g smantana lichida (30% grasime, Pilos)
  • Crema caramel
  • 400 g smantana lichida (30% grasime, Pilos)
  • 120 g caramel sarat
  • 20 g smantana fina si cremoasa (20% grasime, Pilos)
  • Pentru asamblat:
  • 180 g caramel sarat
  • 3 rondele de orez expandat (~30g)
  • Decor:
  • 50 g ciocolata razuita
  • Pt insiropat:
  • 60 g caramel sarat
  • 80 ml apa plata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu caramel sarat si ciocolata:

Nota: Ouale si caramelul trebuie sa aiba temperatura mediului ambiant. 

Blat:

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

2.  Separa albusurile de galbenusuri.

3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul in doua transe si mixeaza pana cand spuma formata devine ferma, iar zaharul este complet dizolvat. 

4. Inglobeaza galbenusurile (toate deodata) in albusuri cu ajutorul mixerului.

5. Amesteca faina cu cacaoa si cerne amestecul (in 2-3 transe) in compozitia de la pasul 4, cu ajutorul unei spatule, cu miscari fine, de sus in jos.

6. Toarna compozitia intr-o tava (17cm diametru) tapetata cu hartie de copt, si introdu in cuptor pentru 30-35 minute, sau pana cand trece testul scobitorii.

7. Dupa ce blatul s-a copt, scoate tava din cuptor, lasa-l sa se raceasca complet (preferabil de pe o zi pe alta) si apoi taie-l in 4 felii.

Ganache ciocolata:

1. Pune ciocolata rupta in bucati, la topit impreuna cu 150 g smantana lichida pe foc mic.

2. Amesteca mereu, iar cand ciocolata s-a topit si compozitia e omogena, opreste focul, adauga restul de smantana lichida si amesteca energic.

 3. Lasa compozitia sa se raceasca putin, dar ai grija sa ramana tot fluida ca sa o poti intrebuinta la asamblat.

Crema de caramel:

1. Mixeaza smantana lichida pana cand creste in volum si devine aerata. 

2. Adauga caramelul si smantana in frisca si mixeaza pana la incorporare.  

  Asamblare:

  Pune o felie de blat pe un platou, insiropeaza felia, pune crema de caramel intr-un pos si spriteaza pe felie un strat de crema, iar pe margine mai spriteaza un rand,ca sa se inalte putin. Pune in mijloc 2 linguri de caramel,sfarama o rondea de orez expandat si pune-o deasupra caramelului,  acopera apoi orezul expandat cu 3-4 linguri ganache de ciocolata, pune urmatoarea felie si continua insiropat,  crema de caramel, caramel, orez expandat si ganache de ciocolata pana cand termni feliile. La final orneaza ultima felie cu crema de caramel si ciocolata razuita.
   

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu caramel sarat si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ganache de ciocolata, mascarpone si mandarine