Tort cu capsuni si ciocolata

de mimmi in Torturi, 10 Iun 2012 | 4008 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Un blat de pandispan din 8 oua,folosind reteta de baza,
  • Pentru ganache de ciocolata:
  • 250 g ciocolata neagra,
  • 200 ml frisca lichida,
  • Pentru crema de capsuni:
  • 250 ml suc rosu (eu am folosit Tymbark cu capsuni si banane),
  • 3 linguri amidon alimentar,
  • 3 linguri zahar,
  • Pentru sirop:
  • 200 ml apa ,
  • 1 plic zahar vanilinat,
  • esenta de vanilie,
  • + capsuni, +frisca lichida pentru ornat, +ciocolata rasa pentru ornat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni si ciocolata:

Dupa ce am copt blatul,il lasam la racit(sau il pregatim de cu seara),pregatim crema ganache:

Crema ganache: Frisca se incalzeste la foc mic,avand grija sa nu fiarba ! O luam de pe foc si adaugam ciocolata rupta bucatele,amestecam pana se topeste toata ciocolata si dam crema la frigider pentru 1-2 ore,pana se intareste.

Pentru crema de capsuni,punem intr-o oala 200 ml suc rosu si 3 linguri de zahar. Intr-un pahar amestecam 50 ml suc cu 3 linguri de amidon,iar cand s-a topit zaharul(din oala) turnam aceasta compozitia si amestecam pana se ingroasa. Lasam la racit.  

Taiem blatul in 3 felii,fiecare felie o insiropam cu un sirop din apa calduta,zahar vanilinat si esenta de vanilie. Pe prima foaie punem 1/2 din crema ganache,punem a doua foaie de pandispan,intindem uniform crema de capsuni,punem pe toata suprafata capsuni taiati felii si asezam a treia felie de pandispan. Ornam dupa bunul plac,eu am ales sa imbrac marginea in crema ganache,ornata cu ciocolata rasa,pe deasupra am pus capsuni si frisca batuta.

Dam tortul la frigider pentru 1-2 ore sau pana il servim. Pofta Buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca si ciocolata