Tort cu capsuni - reteta cu nr. 100

de Andra_Constantinescu in Torturi, 7 Iun 2015 | 8368 vizualizari

 

Heee...si am ajuns si la 100 de retete. Recunosc, nu a fost usor, dar atunci cand imi este apreciata munca, creste inima in mine.
Si v-am adus un tort cu mai putine calorii, pentru ca am folosit Green Sugar, care este un produs natural, din extract de Stevie rebaudiana, cu valoare energetica si indice glicemic zero, dar cu putere de indulcire egala cu a zaharului.

 

INGREDIENTE

  • 500 g capsuni + 8 plicuri Green Sugar (8 x 4,5 g/plic);
  • 4 oua;
  • 8 plicuri Green Sugar (8 x 4,5 g/plic);
  • un praf de sare;
  • 500 ml lapte;
  • 4 linguri faina;
  • doua plicuri zahar vanilat;
  • 500 ml frisca lichida;
  • doua plicuri gelatina (20g);
  • 100 ml apa rece;
  • 16 piscoturi;
  • optional, 2-3 picaturi de colorant alimentar rosu pentru colorat frisca.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni - reteta cu nr. 100:

Se pastreaza 8 capsuni pentru ornat, restul se spala, li se indeparteaza coditele si se taie in jumatati sau sferturi, iar peste ele se pun 8 plicuri de Green Sugar. Se amesteca si se baga la frigider.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile se freaca cu 8 plicuri Green Sugar, se adauga laptele rece si faina, se omogenizeaza si se pun la fiert, amestecand continuu pana cand se ingroasa, apoi se lasa sa se raceasca.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza impreuna cu zaharul vanilat pana cand se fac bezea. Dupa aceea, se pun peste crema rece si se incorporeaza.

Se mixeaza jumatate din frisca si se adauga peste crema.

Peste gelatina se pune apa rece, se lasa 10 minute la hidratat, dupa care se topeste pe baie de aburi si se adauga peste crema si se omogenizeaza. Apoi, se adauga capsunile, care se incorporeaza usor.

Intr-o cratita se pune o folie, apoi se pun 8 piscoturi, un rand de crema, inca 8 piscoturi, apoi iar un rand de crema. Se lasa la frigider pana a doua zi sau pana cand se intareste crema.

Cand tortul este gata, se scoate din cratita si se orneaza cu cealalta jumatate de frisca si capsunile ramase.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Puteti folosi mai multe piscoturi, eu nu am vrut sa rup piscoturile si de aceea am facut acest aranjament.

2

Daca nu aveti Green Sugar, puteti folosi si zahar normal, punand 4 linguri zahar peste capsuni si 4 linguri zahar in crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni - reteta cu nr. 100" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de inghetata cu capsuni si vanilie.