Tort cu capsuni (pentru mine)

de burdulea56 in Torturi, 9 Mai 2011 | 4839 vizualizari

 

De ziua mea am preparat un tort cu capsuni si frisca.

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • cateva picaturi de extract de migdale
  • 125 g faina alba
  • 2 linguri rase de faina de porumb
  • 30 g unt topit
  • Pentru sirop:
  • 4 linguri zahar
  • 6 linguri apa
  • 2 vanilii
  • Pentru umplutura:
  • dulceata de visine
  • 2 linguri zahar pudra
  • 200 ml frisca lichida La Dorna
  • Pentru decor:
  • 2 plicuri praf de frisca
  • 300 ml lapte
  • 3-4 napolitane cu crema de lamaie zdrobite sau fulgi de cereale
  • 300 g capsuni
  • zahar pudra, pentru cernut
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni (pentru mine):

Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius. Bateti ouale, zaharul si extractul de migdale, pana cand compozitia se ingroasa.

Cerneti ambele tipuri de faina peste compozitie, apoi amestecati usor.

 Adaugati untul topit la marginea compozitiei. Amestecati foarte putin.

Puneti compozitia de blat in forma rotunda tapetata cu hartie de copt. Coaceti blatul in centrul cuptorului pentru 20-25 de minute. Scoateti blatul lasati-l sa se raceasca in tava pentru 10 minute, apoi puneti-l pe un platou pentru a se raci complet. Taiati blatul in 2.

 Pentru sirop: Turnati 6 linguri de apa intr-o craticioara, apoi adaugati zaharul, vanilia. Incalziti la foc mic pana cand zaharul se dizolva. Aduceti la fierbere si lasati un minut apoi indepartati de pe foc. Lasati siropul sa se raceasca pentru 10 minute. Folosind o pensula, insiropati suprafata blaturilor si lasati sa se aseze.

Pentru umplutura: Ungeti prima bucata de blat cu dulceata de visine. Bateti frisca impreuna cu zaharul pudra pana se intareste, apoi adaugati-o peste dulceata de visine. Asezati al doilea blat pe care il decorati cu frisca si capsuni pudrati cu zahar.

Pentru decor: bateti praful de frisca impreuna cu laptele pana se intareste, apoi intindeti-o peste intreaga suprafata a tortului. Presarati napolitanele sfaramate sau fulgii de cereale pe marginile tortului.

 Aranjati capsunii deasupra si presarati zahar pudra inainte de a servi.

TIPS-URI

1

Faina de porumb da blatului o culoare galbena, frumoasa. Peste dulceata de visine eu am avut frisca lichida La Dorna

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni (pentru mine)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

burdulea56 1

11.05.2011, 18:51

Va multumesc frumos pt toata atentia voastra.

Sylvia 1

11.05.2011, 20:41

La multi ani si tot ce e mai bun in lume

burdulea56 1

13.05.2011, 15:52

Sylvia, multumesc frumos.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort caramel