Cum ma vad rar cu parintii, incerc sa le gatesc cele mai bune mancaruri. In vara am facut acest tort iar tatalui meu nu ii venea sa creada ca e facut de mine. Sper sa va placa!
Blatul:
Ouale se separa, iar albusurile se bat spuma. Galbenusurile se bat cu zaharul si uleiul pana isi dubleaza volumul. Peste galbenusuri adaugam faina amestecata cu praf de copt si esenta de trandafir, amestecam bine si la sfarsit punem si albusurile batute. Aluatul il turnam intr-o tava tapetata cu faina si ulei (se poate si hartie de copt dar eu ma descurc mai bine cu ulei si faina). Se lasa la copt cam 30-35 de minute, se verifica cu o scobitoare si se lasa la racit.
Pana cand s-a copt blatul am taiat felii capsunile si una am lasat-o intreaga.
Am preparat crema de lamaie cu care am umplut tortul si frisca cu cateva picaturi de lamaie am batut-o cu mixerul pana a devenit tare. Am intins frisca pe tort si am ornat cu capsuni.