Tort cu cale

de cec in Torturi, 7 Aug 2011 | 9077 vizualizari

 

Tortul a fost tort de nunta dar ingredientele sunt pt un singur tort (etajul de sus) nu pt tot tortul
M-am bucurat mult vazand ca a placut celor ce l-au gustat

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 240g zahar
  • 240ml ulei
  • 120ml apa
  • 315g faina
  • 12g praf copt
  • 1,5 linguri cacao
  • zahar vanilat

crema 1 (iaurt)

  • 250g iaurt
  • 250ml frisca
  • 1 plic gelatina
  • 5-6 linguri sirop de visine
  • 2-3 linguri zahar (dupa gust)

crema 2 (ganache)

  • 200g ciocolata
  • 300 ml frisca crema 3 (mascarpone)
  • 1 cutie mascarpone (250g)
  • 3 linguri sirop visine
  • 2 linguri zahar
  • 300ml frisca

sirop

  • 200g zahar
  • 400ml apa
  • esenta rom
  • coaja lamaie
  • visine
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cale:

blat de tort
am facut jumatate cu cacao si jumatate alb
pt cel alb: am amestecat intr-un castron faina, praful de copt si cacaua
am separat albusul de galbenus, albusul l-am batut spuma cu un praf sare, galbenusurile le-am frecat cu zaharul si zaharul vanilat, am adaugat uleiul putin cate putin formand o maioneza dulce, apoi am adaugat apa si am mixat
am adaugat faina amestecata cu praful de copt si cacaua si dupa ce am omogenizat bine am adaugat si albusul batut spuma amestecand usor pana la incorporare
am copt 2 foi separate in cuptorul incins la foc potrivit
la fel am procedat si cu cel alb numai ca am inlocuit cacaua cu faina

crema 1

am pus la hidratat gelatina in 3 linguri de apa
am amestecat iaurtul cu siropul si zaharul, am batut frisca
am luat cateva linguri de iaurt si le-am amestecat cu gelatina topita pe baie de abur, apoi am adaugat-o intregei compozitii, am amestecat bine, am adaugat si frisca si am omogenizat compozitia

crema 2
am topit ciocolata pe baie de abur
am batut frisca apoi am adaugat ciocolata topita mixand pt omagenizare

crema 3
am amestecat mascarponele cu siropul si zaharul apoi am adaugat frisca batuta si am omogenizat

sirop
am caramelizat putin zaharul, am adaugat apa si dupa ce s-a topit bine zaharul am stins focul si am adaugat esenta de rom si coaja de lamaie
am lasat sa se raceasca

asamblare
am pus o foaie cu cacao, am insiropat, am imprastiat visine pe blat am pus crema de iaurt, blat alb, insiropat, crema ganache, blat alb, insiropat, visine, crema mascarpone si am terminat ci blat cacao insiropat
am imbracat totul in unt fracat cu zahar, apoi am imbracat cu pasta de zahar, am facut un cerc imprimat deasupra din plastelina de ciocolata amestecata cu pasta de zahar, am pus buchetul de cale si am ornat cu royl icing pe margine

Un delicios tort cu cale pe care vi-l recomand.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de piersici