Tort cu cafea, mure si sos de vin rosu

de laura_n in Torturi, 17 Mar 2013 | 14418 vizualizari

 

Am pornit cu dorinta de a face un tort pe placul sotului meu. Nu a fost usor...deloc, intrucat are tot ce detest eu in aceasta perioada: cafea, ciocolata...
Am plecat de la tortul Paulei (http://enjoydessert.blogspot.ro/2013/01/tort-de-ciocolata-cu-zmeura-si-lemon.html). Un tort care arata tare bine ;) dar care, la mine, a deviat de la traiectorie :))
Ceea ce a iesit, a fost diferit, dar ciocolatos si ...pe placul sotului meu!

 

INGREDIENTE

  • pt blat
  • 1 + 1/2 cani faina alba
  • 1 +1/3 cani zahar (eu am folosit brut)
  • 1/2 cana cacao
  • 5 gr praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita rasa sare
  • 2 oua
  • 1 cana cafea (eu am folosit un espresso)
  • 1 cana iaurt
  • 1/3 cana ulei 1
  • seminte de vanilie
  • pt crema de branza
  • 500 gr crema de branza
  • 3 oua
  • 150 gr unt
  • 150 gr zahar brut
  • seminte vanilie
  • pt sirop
  • 200 gr mure
  • 300 ml vin rosu dulce
  • 4 linguri zahar brut
  • 50 ml lichior visine
  • pt glazura
  • o tableta 200 gr cioco (continut ridicat de cacao)
  • 3 linguri smantana
  • o canita mica lapte dulce
  • praline ciocolata
  • dulceata trandafiri pt ornat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cafea, mure si sos de vin rosu:

Pregatim mai intai blatul.

Amestecam ingredientele uscate: faina, zahar, cacao, praf copt, bicarbonat si sare. Separat mixam ouale cu iaurt si ulei si le turnam peste ingredientele uscate, amestecand cu un tel. Adaugam si semintele de vanilie.

Cafeaua fierbine o turnam peste compozitie, amestecand bine pana obtinem un aluat lichid.  Reteta Paulei recomanda coacerea a doua blaturi, insa eu am facut doar unul.

Turnam compozitia intr-o forma de copt unsa si tapetata cu faina si dam la cuptor, sa se coaca blatul, cam 45 min. 

Intre timp, pregatim blatul de branza. Ideal ar fi sa avem inca o forma de copt cu acelasi diametru. Daca nu, asteptam sa se coaca blatul si apoi curatam si folosim aceeasi forma de copt.

Intr-un castron, mixam untul cu zahar, adaugam crema de branza, oaule si semintele de vanilie.Turnam compozitia intr-o forma de copt si coacem cam 30 -40 min.

Pentru sirop

Punem la fiert murele, vinul, lichiorul de visine si zaharul si lasam la fiert, la foc mic,  cam 20 min. 

Dupa ce s-au copt si s-au racit blaturile, putem incepe montarea tortului.

Blatul de tort il taiem in doua straturi. Pe primul strat, punem cu lingura din sosul de vin si mure cat sa se insiropeze blatul. Urmeaza stratul de branza, restul de mure si cel de-al doilea strat de blat de tort insiropat cu restul de sos de vin. Blatul nu trebuie sa fie foarte insiropat.

Dam la rece si pregatim glazura de ciocolata.

Topim ciocolata cu smantana si adaugam laptele. Amestecam si lasam pe foc atat timp cat obtinem o compozitie cremoasa si destul de lichida.

Turnam glazura peste tort si nivelam tot tortul cu ajutorul unei spatule. Adaugam pralinele deasupra si dam la rece cam o jumatate de ora. Apoi turnam cateva "fire" de dulceata de trandafiri.

 

 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aprox. 100 lei.

2

sosul de vin se poate inlocui cu un sirop sau compot de fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cafea, mure si sos de vin rosu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

ieri la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

ieri la 12:28

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

pe 22.12 la 16:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Padurea Neagra