Tort cu cafea

de Oana in Prajituri, 8 Dec 2012 | 6335 vizualizari

 

Pentru dimineata de Craciun, o cafea aburinda si o felie de tort aromat, perfect! Multumim Dr Oetker pentru produsele oferite! Va puteti inscrie si voi in campania promotionala "Iarna asta, Mosul sta mai mult", intre 15.10 si 31.01.2013 puteti participa la concursul oferit de Dr.Oetker chiar aici http://www.promotii-oetker.ro/craciun2012/

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • un baton de vanilie
  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 120 g faina
  • 20 g amidon Dr. Oetker
  • 40 g unt
  • Umplutura:
  • 600 ml lapte
  • 2 linguri cafea macinata
  • 4 foi gelatina
  • 1 plic budinca de ciocolata Dr.Oetker
  • 100 g zahar
  • Decor:
  • 200 g martipan Dr.Oetker
  • 4 linguri cafea calda
  • 100 g migdale feliate
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cafea:

Se scobeste miezul batonului de vanilie si se freaca cu ouale si zaharul pana se obtine o crema. Se adauga faina si amidonul, apoi untul topit. Se coace blatul in forma de tort detasabila, 30 de min, se lasa apoi la racit si se taie in 3.

Pentru crema, se da in clocot laptele cu cafeaua si se lasa o ora sa se patrunda. Se strecoara laptel, se da iar in clocot cu zaharul si se adauga praful de budinca. Se inmoaie gelatina in apa rece 5 minute, se stoarce si se pune in crema. Se imparte crema racita  in doua si se umple tortul. Se pune la rece cateva ore.

Pentru ornat, se topeste martipanul amestecat cu cafeaua. Se pune peste tort si se orneaza cu migdalele feliate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Glazura rapida pentru orice prajituri