Tort cu blat de vanilie cu stafide si crema de ciocolata

de laylalala in Torturi, 18 Iul 2011 | 4499 vizualizari

 

Deoarece astazi este ziua bunicii mele m-am decis sa ii fac un mic tort. Initial am vrut sa ii fac un blat de vanilie cu nuca (bunicii ii plac prajiturile cu nuca) dar pe cand sa aduc vasul unde tinem nuca observ ca este gol. Am vazut ca am niste stafide langa acel vas asa ca m-am gandit ca sa le inmoi in alcool apoi sa le incorporez in blat. A iesit foarte bine chiar daca nu am avut nuca, buncii i-a placut mult si a fost delicios.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua
  • 120 gr zahar
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 50 gr unt, topit
  • 60 gr stafide, maruntite
  • 100 ml vermouth
  • 120 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 150 gr unt
  • 120 gr zahar
  • 20 gr cacao pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu blat de vanilie cu stafide si crema de ciocolata:

1. Incinge cuptorul la 180°C. Tapeteaza cu foiate de copt 3 tavi de copt a cate 15 cm diametru.

2. Pentru blat, pune la incalzit stafidele cu vermouthul pentru 2 min apoi lasa sa stea 10 minute.Bate ouale cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul. Incorporeaza apoi untul urmat de stafidele impreuna cu vermouthul. Amesteca faina cu praful de copt apoi inglobeaza in compozitia precedent.

3.Imparte aluatul in cele 3 tavi si da la copt pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata. Lasa blaturile sa se raceasca complet.

4. Pentru crema, topeste ciocolata impreuna cu frisca, amestecand pana la omogenizare. Da acest sos de ciocolata la rece pentru 1-2 ore, pana cand se intareste.

5. Intr-un vas bate untul cu zaharul, cacaoa si vanilia. Dupa cele 1-2 ore, scoate “sosul” inarti de ciocolata si bate-l pana devine crema. Incorporeaza crema precedent si amesteca pana la omogenizare.

6. Pentru asamblare, taie fiecare blat in jumatate, pe orizontala. Aseaza un blat pe o farfurie, unge-l cu crema si aseaza un al blat deasupra. Repeta procedura cu restul blaturilor si cremei. La final imbraca intreg tortul cu crema ramasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat de vanilie cu stafide si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

ionela2682 1

18.07.2011, 21:46

La multi ani bunicutei!!!!!frumos tort a avut de ziua ei!!!

mamaieelena 1

19.07.2011, 09:27

sanatate bunicii si multi ani de acum in colo tortul este f frumos

La Ancuta 1

19.07.2011, 10:00

La multi ani si multa sanatate bunicii!!!
Excelent tort ai facut

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata, mure si mascarpone - reteta cu nr. 500