Cu dragoste pentru Valentine’s Day am pregatit un Tort cu blat de cacao si mouse de ciocolata - de la Miha 278.
Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare,ca pentru bezea,impreuna cu zaharul si praful de sare.Galbenusurile le amestecam cu uleiul, ca la maioneza si le adaugam peste albusuri. Faina o amestecam cu praful de copt si cacaoa si o punem peste compozitia de oua.
Turnam in forma tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la 180 grade pentru 25-30 minute.
Se fac 2 blaturi.
Topim ciocolata impreuna cu 100 ml de frisca.Cand s-a racorit punem gelatina si omogenizam. Restul de frisca o batem bine si adaugam peste ciocolata.
Pentru mouse-ul de ciocolata se procedeaza intocmai ca la mouse-ul de cioco amaruie.
Pentru glazura topim ciocolata impreuna cu celelalte ingrediente si lasam sa se raceasca.
Blatul l-am taiat in doua si intre ele am pus mouse-ul de ciocolata alba. Pe deasupra am pus un strat de mouse de cioco amaruie si am dat la frigider sa se intareasca. Am acoperit cu glazura si am ornat cu frisca.