Tort cu blat de bezea (Pavlova)

de Criss in Torturi, 20 Dec 2010 | 21198 vizualizari

 

Dupa celebra reteta Pavlova am facut acest tort delicios. Una dintre colege imi spunea ca ea arunca albusurile daca sparge vreun ou si ii trebuie doar galbenusul. Mare pacat. Albusurile se pastreaza perfect in pungute in congelator si sand se aduna mai multe, vedeti ce minunatie se poate face din ele. Un desert pe cat de spectaculos, pe atat de usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • Pentru un blat de bezea avem nevoie de urmatoarele:   
  • -6 albusuri
  • -350 g zahar
  • -1 lingurita otet
  • -2 lingurite amidon alimentar
  • Pentru umplut:
  • -250 ml frisca (se poate si mai multa)
  • -350 g fructe de padure
  • -3 linguri zahar
  • -1 lingurita gelatina granule
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu blat de bezea (Pavlova):

Pentru foile de bezea: Avand in vedere ca albusurile mele erau congelate, le-am scos cu cateva ore inainte si le-am lasat sa se decongeleze. Se bat albusurile spuma tare.  Treptat se adauga zaharul si se bate pana se topeste tot zaharul si spuma e lucioasa si tare.  Se adauga si lingurita de otet si amidonul si se bate pana se incorporeaza. Pe o foaie de copt desenam un cerc (eu am desenat o forma de inima dupa forma de tort). Apoi cu posul punem bezeaua. Se pune tava pe treapta a doua a aragazului. Pe treapta I peste gratar am mai pus o tava astfel ca flacara sa nu ajunga direct la blatul de bezea. Bezeaua trebuie sa ramana alba si sa se usuce. Se coace bezeaua sau mai bine zis se usuca, timp de 75 minute, cu usa cuptorului intredeschisa. Dupa care se stinge focul si se mai lasa sa se usuce pana se raceste complet. Blatul de bezea este foarte casant asa ca se lucreaza cu mare atentie.  Procedam la fel cu al doilea blat. Folosim aceleasi ingrediente ca si la primul, doar ca al doilea l-am spritat in intregime cu poshul, fiind blatul de deasupra. Foile mi-au iesit albe si frumoase, nu s-au crapat si nici nu si-au schimbat culoarea.

Fructele se decongeleaza fara a se arunca sucul lasat. Gelatina se hidrateaza in sucul fructelor. Peste fructe se pun 3 linguri de zahar, apoi se adauga gelatina pe care o incalzim putin sa devina lichida. Peste prima foaie se pune frisca batuta, apoi 2/3 in fructe.

TIPS-URI

1

Am facut doua foi de bezea, astfel ca am dublat cantitatile. Asadar cantittatile sunt date pentru un blat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat de bezea (Pavlova)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Criss 1

28.12.2010, 09:52

Multumesc Mirela. Nu ma consider specialista, poate doar o pasionata in ale bucatariei.

Xandrinne 1

23.06.2013, 15:46

Tare mult imi place cum ti-a iesit!

babi5 1

16.12.2014, 07:23

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort RALUCA