Tort cu biscuiti

de danamatei in Torturi, 26 Iul 2010 | 11397 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat 1:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • o cana faina
  • un praf de copt.
  • Blat 2:
  • 1/2 kg biscuiti populari
  • 1 cana lapte
  • 1 cana zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 pachet margarina
  • 4-5 linguri coniac Alexandrion
  • 200 gr nuca.
  • Crema:
  • 400 gr finetti sau nutella
  • 1/2 pachet unt sau margarina
  • 4-5 linguri coniac.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu biscuiti:

Blat 1:

Se separa ouale, albusurile se bat bine cu zaharul, galbenusurile se freaca cu uleiul, apoi se rastoarna peste albusurile batute spuma si se amesteca de jos in sus usor. Se adauga faina amestecata cu praful de copt nestins si cu cacaua. Se imbraca doar fundul unei tavi de tort si se pune compozitia , se da la cuptor , la foc mediu cca 20 min. Cand e copt blatul se scoate din cuptor, se lasa putin la racit, apoi se scoate din tava. Tava se imbraca in folie alimentara.

Blat 2:

Se amesteca intr-o craticioara zaharul cu cacaua, apoi se pune laptele si se pune pe aragaz la foc mic. Cand s-a topit zaharul se adauga margarina si coniacul si se lasa sa se topeasca margarina si sa dea in clocot . Apoi se adauga biscuitii maruntiti ca la salamul de biscuiti si nuca tocata si coapta putin inainte. Se amesteca bine si se pune in tava inbracata in folie si se lasa sa se raceasca.

Crema:

Se pune crema de ciocolata, coniacul si untul intr-un castron si se amesteca bine cu mixerul .

Se pune crema peste blatul 2 apoi se pune si blatul 1 care se insiropeaza cu putina apa cu zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort rosu si alb