Tort cu doua creme

de silvi0ara in Torturi, 19 Sep 2010 | 6459 vizualizari

 

Pentru ca ieri am avut musafiri dragi sufletului meu,fetele mele,si pentru ca unora le place ciocolata si altora vanilia,m-am gandit sa impac si capra si varza.Ha,ha,ha.

 

INGREDIENTE

 

Blat;

  • 8albusuri
  • 230g zahar
  • 230g nuci macinate fin
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat

     

Crema de ciocolata:

  • 5 galbenusuri
  • 1 ou intreg
  • 150g zahar
  • 250g unt
  • 100g ciocolata neagra

     

Crema de vanilie:

  • 4 galbenusuri ou
  • 4 linguri amidon de porumb
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 700ml lapte
  • 6 linguri zahar
  • 500ml frisca lichida
  • 1 plic intaritor frisca
  • 1 plic gelatina fina

     

  • Sirop:
  • 3-4 lingurite lichior Amaretto

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu doua creme:

 

Blat:

Se incalzeste cuptorul la 180gC.Albuşurile de ou se bat spuma tare, adăugând încet zahărul,ca la bezea, apoi se adauga nucile,faina impreuna cu pudra de cacao si praful de copt. Se toarna compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie pergament.Este bine sa aveti o forma detasabila.Timpul de coacere depinde de cuptorul fiecaruia. Verificaţi dupa 30-40 de minute.Este gata  atunci când scobitoare iese curata.

 

Crema de ciocolata:

Se topeste mai intai ciocolata la bain-marie,apoi se amesteca in untul frecat spuma.Separat se bat galbenusurile plus oul intreg  cu zaharul,pe foc mic,pana ce amestecul devine ca o crema groasa.Se lasa la rece,apoi se amesteca cate putin in untul cu ciocolata.Se baga crema la frigider pana o vom folosii.

 

Crema de vanilie:

Se amestecă gălbenuşurile de ou cu zahărul vanilat, zahărul, amidonul de porumb şi cu aproximativ 250ml lapte . Se fierbe restul de lapte, iar cand aproape a dat in fiert, se toarnă în fir subtire amestecul din oua şi se amestecă în mod constant până ce crema s-a ingrosat. Se lasa sa se răcească, apoi se adauga gelatina topita conform instructiunilor de pe pachet,iar la final se adauga treptat frisca.

Asamblare:

Se aseaza blatul intr-o forma cu peretii detasabili.Se pune blatul pe suport,apoi se stropeste cu putin lichior, se pune prima data crema de ciocolata,se intinde uniform,iar peste ea se aseaza crema de vanilie,se niveleaza frumos si se lasa la rece cateva ore,cel mai bin ear fi pana a doua zi.Se scoate apoi din forma se aseaza pe platou si se orneaza cu ciocolata si frisca.

 



 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu doua creme" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu banane si frisca