Tort cu banane

de Andra_Constantinescu in Torturi, 14 Feb 2015 | 9820 vizualizari

 

Acesta este un tort pe care fetita mea il adora.
Reteta a suferit multe modificari pana a iesit pe placul meu. Initial, multe ingrediente erau in cantitate dubla, nu erau piscoturi, erau biscuiti cu cacao, iar un rand de crema era tot cu cacao, numai ca mie nu mi s-a parut buna si l-am facut vanilat pe tot.
Sper sa-l incercati si sa va placa.
La decorat mai am de lucrat (imi lipsesc imaginatia si rabdarea :)))).

 

INGREDIENTE

  • 4 oua;
  • 12 linguri zahar;
  • 500 ml lapte;
  • esenta vanilie;
  • 3 linguri faina;
  • 2 pachete gelatina + 200 ml apa;
  • un pachet cu doua randuri de piscoturi;
  • 100g biscuiti cu vanilie sau simpli;
  • 4 banane mari;
  • un plic frisca + 150 ml lapte pentru prepararea ei;
  • optional, pentru decor: doua linguri de cacao si doua linguri de zahar pentru a face frisca maro + ciocolata rasa.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu banane:

Se freaca galbenusurile cu 5 linguri zahar. Peste ele se adauga laptele fiert si racit, esenta de vanilie si faina si se fierb pe baza de aburi pana se ingroasa, apoi crema astfel obtinuta se lasa la racit.      

Intre timp, gelatina se pune peste 200 ml apa rece si se lasa acolo 10 minute.      

Se freaca albusurile cu un praf de sare pana se fac apuma. Se adauga 7 linguri de zahar si se mixeaza pana devin bezea.      

Gelatina se topeste in baie de aburi si se toarna peste crema impreuna cu albusurile si se amesteca. Se da la rece.      

Cand s-a racit crema, se aseaza folie intr-o tava de 20x30 cm si se asambleaza tortul astfel: banane, crema, banane, piscoturi, crema, biscuiti.      

Se lasa la rece pana se intareste crema, apoi se scoate din tava si se orneaza cu frisca.   

TIPS-URI

1

Puteti pune peste banane primul rand de crema cand aceasta inca este mai lichida si sa o lasati sa se inchege putin in tava, dupa care sa puneti al doilea rand de banane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu banane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort racoritor cu banane