Acesta este un tort pe care fetita mea il adora.
Reteta a suferit multe modificari pana a iesit pe placul meu. Initial, multe ingrediente erau in cantitate dubla, nu erau piscoturi, erau biscuiti cu cacao, iar un rand de crema era tot cu cacao, numai ca mie nu mi s-a parut buna si l-am facut vanilat pe tot.
Sper sa-l incercati si sa va placa.
La decorat mai am de lucrat (imi lipsesc imaginatia si rabdarea :)))).
Se freaca galbenusurile cu 5 linguri zahar. Peste ele se adauga laptele fiert si racit, esenta de vanilie si faina si se fierb pe baza de aburi pana se ingroasa, apoi crema astfel obtinuta se lasa la racit.
Intre timp, gelatina se pune peste 200 ml apa rece si se lasa acolo 10 minute.
Se freaca albusurile cu un praf de sare pana se fac apuma. Se adauga 7 linguri de zahar si se mixeaza pana devin bezea.
Gelatina se topeste in baie de aburi si se toarna peste crema impreuna cu albusurile si se amesteca. Se da la rece.
Cand s-a racit crema, se aseaza folie intr-o tava de 20x30 cm si se asambleaza tortul astfel: banane, crema, banane, piscoturi, crema, biscuiti.
Se lasa la rece pana se intareste crema, apoi se scoate din tava si se orneaza cu frisca.
1
Puteti pune peste banane primul rand de crema cand aceasta inca este mai lichida si sa o lasati sa se inchege putin in tava, dupa care sa puneti al doilea rand de banane.