Pentru blat: se pune la foc apa cu 200 g zahar. Se bat albusurile spuma peste care se adauga siropul din apa cu zahar. Se freaca galbenusurile cu uleiul. Peste albusuri se pun galbenusurile, esenta, praful de copt si faina in ploaie. Compozitia se pune intr-o forma de tort unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se da la cuptor pt aprox 30 minute, apoi se lasa la racit. Se taie de-a latul astfel incat sa obtinem 3 foi de tort.
Pentru crema de prajituri: peste 250 ml de lapte rece punem crema pt prajituri cu 3 linguri de zahar pudra si amestecam cu mixerul la viteza mica 2 minute, apoi la viteza mare 4 minute.
Se pregateste vasul pe cate vrem sa punem tortul. Se pune cate o foaie pe care o insiropam cu compotul de piersici. Deasupra punem cam 3 linguri de crema de prajituri si intindem. Taiem piersicile din compot si le adaugam, la fel si cateva afine. Punem urmatoarea foaie si facem la fel pana la ultima. La sfarsit ornam cu frisca ,piersici si afine.
Pofta buna.