Desert tort cu crema de castane si ciocolata

de mirela0911 in Torturi, 16 Feb 2018 | 5293 vizualizari

 

Este un tort pe care l-am facut cu dragoste pentru fiul meu care a implinit frumoasa varsta de 13 ani. La multi ani sanatosi! 
"Reteta cu dragoste"

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 6 lg zahar
  • 2 lg apa
  • 4 lg ulei
  • 10 lg faina
  • 3 lg cacao
  • 1/2 plic praf de copt

Crema de ciocolata:

  • 200 ml frisca lichida
  • 80 g ciocolata amaruie
  • 250 g mascarpone
  • 1 lg zahar pudra vanilat
  • cateva afine congelate

Crema de castane:

  • 250 g piure de castane
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lg zahar pudra vanilat
  • cateva visine (de la borcan, scurse)

Pt insiropat si ornat:

  • 3 lg zahar
  • 400 ml apa
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 50 ml frisca lichida
  • 2 lg zahar pudra vanilat
  • bombonele colorate
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de castane si ciocolata:

Blatul: se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se adauga zaharul pe rand mixand bine dupa fiecare. Se adauga apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste albusuri. Se amesteca cu ajutorul unei spatule. Faina, praful de copt si cacaoa data prin sita se amesteca la un loc, apoi se incorporeaza in albusuri in trei reprize, amestecand usor pana la omogenizare. Se toarna intr-o tava rotunda cu pereti detasabili cu diametrul de 26 cm. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 35-40 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Cand este gata, se scoate din cuptor si se lasa la racit pe un gratar, de preferat peste noapte, pentru a se taia mai bine. Se taie in 3 parti.

Crema de ciocolata: ciocolata se rupe in bucati si se pune impreuna cu frisca lichida la foc mic pana se topeste si se omogenizeaza. Se lasa apoi la rece cel putin o ora. Se mixeaza pana se obtine o crema pufoasa. Se adauga mascarponele si zaharul pudra vanilat. Se omogenizeaza bine.

Crema de castane: piureul de castane se lasa la dezghetat la temperatura camerei, dupa care se mixeaza impreuna cu frisca lichida si zaharul pudra vanilat.

Siropul: se caramelizeaza zaharul apoi se stinge cu apa. Se lasa la racit. 

Smantana pentru frisca si frisca lichida se mixeaza impreuna cu 2 lg zahar pudra vanilat. 

Asamblare tort: pe un platou se asaza primul blat, se insiropeaza apoi se unge cu crema de ciocolata (pastram din ea si pt decor). Deasupra se asaza afinele. Se pune al doilea blat, se insiropeaza si se unge cu crema de castane (se pastreaza si pentru ornat). Deasupra se asaza visinele fara samburi, scurse. Se pune al treilea blat insiropat apoi se unge cu cremele pastrate. Se orneaza cu moatze de frisca si bombonele colorate.

Se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate orna dupa imaginatia fiecaruia!

2

Diametrul tavii este de 26 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de castane si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Ema